6 στιλιστικά λάθη που προσθέτουν χρόνια (και που δεν τα καταλαβαίνουμε!)

6 στιλιστικά λάθη που προσθέτουν χρόνια (και που δεν τα καταλαβαίνουμε!)

Ναι, έχουμε συμφιλιωθεί με την ηλικία μας και μπορούμε πλέον να πούμε πως την απολαμβάνουμε κιόλας! Δεν θέλουμε όμως σε καμιά περίπτωση να φαινόμαστε μεγαλύτερες απ' όσο είμαστε. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο σας παρουσιάζουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο ντύσιμο, στο μακιγιάζ, αλλά και στα μαλλιά-χωρίς να το καταλαβαίνουμε!- και μας προσθέτουν χρόνια. Αποφύγετέ τα και σας εγγυόμαστε ότι δεν θα δείχνετε ούτε μια μέρα παραπάνω απ' ότι πραγματικά είστε.

Μόνο μαύρα ρούχα

Το total black ντύσιμο το έχουν αγαπήσει οι περισσότερες γυναίκες. Είναι κομψό, εύκολο στο να συνδυαστεί και φυσικά πάντα μέσα στη μόδα. Μετά από μια ηλικία και έπειτα όμως δεν μας κολακεύει και τόσο καθώς αναδεικνύει πολύ την επιδερμίδα μας και ειδικά...τις ρυτίδες μας. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να παίξουμε με πιο φωτεινούς χρωματικούς συνδυασμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το μαύρο χρώμα είναι απαγορευτικό!

Φαρδιά ρούχα

Πράγματι, τα φαρδιά ρούχα καλύπτουν τις ατέλειες στη σιλουέτα μας και όταν συνδυαστούν σωστά, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν συγκρίνονται με τα στενά ρούχα που διαγράφουν όμορφα τις καμπύλες μας και τραβούν τα βλέμματα. Αυτή η baggy εμφάνιση μας κάνει να «χανόμαστε» μέσα στο ρούχο με αποτέλεσμα να μας φοράει και όχι να το φοράμε.

Φούστες μέχρι τον αστράγαλο

Το αυστηρό μήκος φούστας ή φορέματος που σταματάει στον αστράγαλο είναι μια παλαιομοδίτικη τάση που δεν κολακεύει καμία γυναίκα, σε καμία ηλικία. Ίσα-ίσα που προσθέτει χρόνια! Προτιμήστε, λοιπόν, το κόψιμο που σταματάει στο ύψος του γόνατου ή της γάμπας και φυσικά, μην ξεχνάτε τα maxi gowns!

Αξεσουάρ στον ίδιο χρωματικό τόνο

Η τσάντα, τα παπούτσια και η ζώνη του ίδιου χρώματος-ακόμα κι αν είναι μοντέρνα!- χαλούν την αισθητική της συνολικής εμφάνισης και σας μεγαλώνουν χωρίς να το θέλετε. Για να δημιουργήσετε μια κομψή και νεανική εικόνα αρκεί να παίξετε με τα χρώματα. Τόσο απλά!

Μακριά μαλλιά σε αυστηρή γραμμή

Τα μακριά μαλλιά σε αυστηρή γραμμή τονίζουν πολύ το πρόσωπό μας και τις αλλαγές του χρόνου πάνω μας. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κοντό χτένισμα με φιλαρίσματα που θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο στρογγυλό και νεανικό.

Έντονο μακιγιάζ

Το έντονο μακιγιάζ όχι μόνο μας προσθέτει χρόνια, αλλά αγριεύει και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας! Aποφύγετε τις έντονες σκιές και τα κόκκινα κραγιόν, όπως επίσης και να κάνετε περίγραμμα των χειλιών. Επιλέξτε γήινους τόνους που θα γλυκάνουν το πρόσωπό σας και φυσικά θα σας «αφαιρέσουν» χρόνια!

Φωτογραφίες: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v