Μπορώ να μείνω έγκυος φυσικά ή πρέπει να προβώ σε εξωσωματική;

Μπορώ να μείνω έγκυος φυσικά ή πρέπει να προβώ σε εξωσωματική;

Ερώτηση:
Έκανα ορμονικές και η ΑΜΗ είναι κάτω από 1,97ng:ml Μου είπαν ότι για την ηλικία μου είναι χαμηλή! Μπορώ να μείνω έγκυος φυσικά ή πρέπει να προβώ σε εξωσωματική; 
Απάντηση:

Κοιτάξτε να δείτε εφόσον έχετε σύντροφο που θέλετε να κάνετε παιδί μαζί του, προσπαθήστε να μείνετε φυσικά έγκυος -αυτή είναι η πιο λογική, εύκολη, γρήγορη και ευχάριστη λύση. Από εκεί και ύστερα εάν δε μπορείτε να μείνετε έγκυος αυτό δεν το δείχνει η ΑΜΗ, το δείχνουν χίλιες δυο άλλες εξετάσεις σε συνδυασμό με την ΑΜΗ, πρέπει να το δείτε. Η ηλικία σας είναι καλή και η ΑΜΗ σας δεν λέγεται κάποια κακή ΑΜΗ. Οπότε προχωρήστε άμεσα να μείνετε έγκυος χωρίς να σκέφτεστε ακόμη την εξωσωματική.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v