Εξετάζεται η χρήση μάσκας σε όλα τα σχολεία της χώρας από Σεπτέμβρη

Εξετάζεται η χρήση μάσκας σε όλα τα σχολεία της χώρας από Σεπτέμβρη

Για κίνδυνο μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στη χώρα προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τον -διψήφιο- αριθμό των κρουσμάτων, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Για την νέα σχολική χρονιά τόνισε πως «με τα σημερινά δεδομένα η επιλογή για τα παιδιά είναι να πάνε στο σχολείο φορώντας μάσκα -και τα παιδιά του δημοτικού και οι δάσκαλοι και οι πάντες- αν το επιβάλλουν οι επιδημιολογικές συνθήκες». Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: 

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση

«Έχουμε καθημερινά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Αθήνα, και αρκετά στην Θεσσαλονίκη, κι αυτό μπορεί να εκτραπεί ανά πάσα στιγμή στο πολύ χειρότερο» δήλωσε ο γνωστός λοιμωξιολόγος. 

«Στο Βελιγράδι ξυπνήσανε μια ημέρα και βρέθηκαν με 100 και 200 κρούσματα, ενώ μέχρι τότε είχαν πολύ λίγα κρούσματα. Είναι απολύτως απαραίτητο αυτή τη στιγμή που έχουμε αυτή την άνοδο στα μεγάλα αστικά κέντρα που είναι εστίες υπερπληθυσμού κι έχουμε εκρηκτικό μείγμα να κάνουμε το σωστό όσον άφορα τις αποστάσεις και ακολούθως και τη μάσκα». 

Η επιδημία μας πιέζει

«Η επιδημία μας πιέζει πλέον, μας πιέζει κι από τα εισαγόμενα κρούσματα, δυστυχώς μας πιέζει και από τα ενδογενή κρούσματα τα 17 κρούσματα στην Αττική είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας, βλέπουμε τα αποτελέσματα του συνωστισμού και της χαλάρωσης που επικράτησε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες» σημείωσε ο κ. Σύψας. 

Η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο, κύριο μέτρο παραμένει η απόσταση πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, βοηθά η μάσκα αν δεν μπορούμε, αν έχουμε όμως χαλάρωση, συγχρωτισμό και συνωστισμό ούτε η μάσκα θα μας βοηθήσει. Είναι απολύτως απαραίτητο να μην χαλαρώνουμε, να ακολουθούμε πιστά τις νέες οδηγίες που αφορούν τη μάσκα στους κλειστούς χώρους. Γι αυτό έχει παραταθεί η απαγόρευση στα πανηγύρια για τον Αύγουστο για να μην έχουμε συνωστισμούς». 

Το σενάριο για τα σχολεία 

Ακόμα είναι νωρίς για απόφαση για τα σχολεία, επισήμανε ο λοιμωξιολόγος για την έναρξη των μαθημάτων το νέο σχολικό έτος, προσθέτοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η επιλογή για τα παιδιά είναι να πάνε στο σχολείο φορώντας μάσκα -και τα παιδιά του δημοτικού και οι δάσκαλοι και οι πάντες- αν το επιβάλλουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. «Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του Αυγούστου» αποσαφήνισε ο κ. Σύψας. 

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v