Εμμανουέλα Μόσxου: η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες, χωρίς φροντιστήριο!

Εμμανουέλα Μόσxου: η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες, χωρίς φροντιστήριο!

Σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, που ο μέσος όρος των Πανελλαδικών εξετάσεων ήταν σχετικά χαμηλός, η Εμμανουέλα Μόσχου από ΕΠΑΛ Αλμυρού Μαγνησίας κατάφερε να συγκεντρώσει 19.585 μόρια και μάλιστα χωρίς φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα! Μάλιστα, θέλει να σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στο Βόλο κι αργότερα να ασχοληθεί με την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων και τις εξαγωγές.

Τι ανέφερε η ίδια σε συνέντευξή της

«Έκανα ποιοτικό διάβασμα. Δεν έδωσα έμφαση στο χρόνο διαβάσματος αλλά στο να μελετήσω αυτά που έπρεπε. Έτσι, η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων δεν μου φάνηκε δύσκολη. Θεωρώ ότι το ποιοτικό διάβασμα με βοήθησε πολύ. Φοβηθήκαμε λίγο με την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την καραντίνα, αλλά τελικά εξελίχθηκε υπέρ μας, τόσο διότι ήταν ευκαιρία για ξεκούραση όσο και για να διαβάσουμε καλύτερα.

Μας βοήθησε επίσης η μείωση της ύλης. Ήξερα ότι είχα γράψει καλά, αλλά δεν περίμενα τόσο υψηλά. Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμένα και την οικογένειά μου και σίγουρα νιώθω περήφανη. Ανταμείφθηκαν όλοι οι κόποι μου.»

Δεν έκανα καθόλου φροντιστήρια

«Πράγματι, δεν έκανα καθόλου φροντιστήρια σε κανένα μάθημα, σε καμία χρονιά. Είχα βοήθεια από την οικογένειά μου και ιδιαίτερα σε ορισμένα μαθήματα από τη μεγαλύτερη αδερφή μου η οποία είναι φοιτήτρια. Το διάβασμά μου θα έλεγα ότι ήταν ποιοτικό και όχι ποσοτικό.»

Πηγή: almyros.gr

v