«Φορέστε το μαγιό που σας κάνει να νιώθετε κούκλες ανεξάρτητα από τα κιλά σας!»

«Φορέστε το μαγιό που σας κάνει να νιώθετε κούκλες ανεξάρτητα από τα κιλά σας!»

Το έχουμε πει αρκετές φορές και θα το ξαναπούμε: καμιά γυναίκα δεν πρέπει να ντρέπεται για το σώμα της! Ειδικά, τώρα το καλοκαίρι που είμαστε πιο εκτεθειμένες στα βλέμματα των άλλων-κυρίως στην παραλία! Κάποιες γυναίκες νιώθουν άβολα για τα κιλά τους και πιστεύουν ότι ο κόσμος τις κρίνει, όμως, σίγα-σιγά πρέπει να αποβάλλουμε αυτό το αίσθημα «κατωτερότητας» και το παρακάτω κείμενο είναι ιδανικό γι' αυτή την περίπτωση!

«Βλέπω συχνά στα social media ή σε διάφορα blog, διάφορες δημοσιεύσεις να ενθαρρύνουν όλες τις γυναίκες να φορούν το μαγιό που θέλουν, ανεξαρτήτως κιλών. Συνήθως, συνοδεύονται από τη φωτογραφία μιας ωραίας γυναίκας με αυτοπεποίθηση που, όμως, στα μάτια μου είναι πολύ αδύνατη.

Βεβαίως, οι έπαινοι είναι δικαιολογημένοι, και το ίδιο ισχύει και για την υποστήριξη, αλλά δεν έχω δει ακόμα γυναίκες με παραπάνω κιλά ή διαφορετικό χρώμα να δείχνουν περήφανα το σώμα τους.

Η φωτογραφία που βλέπετε, τραβήχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ποζάρω εγώ με τις αδερφές μου στις διακοπές μας. Η ιδέα να φοράμε μπικίνι ήταν της μικρότερης αδερφής μου. Όπως μας είπε: ''έλα μωρέ, θα πάμε κάπου που δεν έχει κόσμο και θα τα φορέσουμε''. 

Κι όντως πήγαμε και αγοράσαμε μπικίνι, μετά από πολλά χρόνια. Τα φορέσαμε κάτω από τα καφτάνια μας και πήγαμε στην παραλία. Όπως φοβόμουν όμως είχε πολύ κόσμο!

Με τις αδερφές μου δεν νιώθαμε καθόλου άνετα. Μάλιστα, η μεσαία είπε: ''Ντρέπομαι. Δεν θέλω να βρεθώ στο story κάποιου και να με κοροϊδεύει!''Και εγώ ήμουν διστακτική- ήμουν αρκετά κιλά παραπάνω και είχα και πολλές ραγάδες. Το σώμα και των τριών μας είχε αλλάξει πολύ μετά από τις γέννες.

Μετά από πολλή συζήτηση-γδυθήκαμε, μείναμε με τα μαγιό μας και αποφασίσαμε να απολαύσουμε την θάλασσα όπως οι υπόλοιποι. Υπήρχαν κάποιοι που μας κοίταζαν περίεργα. Ίσως να σκέφτονταν ότι δεν έχουμε το σώμα για τέτοιο μαγιό. Ίσως πάλι να μας υποστήριζαν. Δεν είχε καμία απολύτως σημασία!

Φορούσαμε το μαγιό που θέλαμε και νιώθαμε άνετα.

Γελάσαμε με την καρδιά μας, ήπιαμε τα κοκτέιλ μας και βγάλαμε φωτογραφίες.

Νιώθαμε όμορφα! Μπορεί να ''μην'' έχουμε το σώμα για τέτοιο μαγιό. Όμως έχουμε...σώμα και μας αρέσει αυτό το μαγιό

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v