5 κόλπα για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως!

5 κόλπα για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως!

Δεν χρειάζεται να είσαι χαρισματική προσωπικότητα ή να έχεις κάποιο φυσικό ταλέντο για να είσαι η «ψυχή της παρέας» και αυτή που όλοι συμπαθούν και κρέμονται από τα χείλη της κάθε φορά που μιλάει. Υπάρχουν ορισμένα κόλπα που με λίγη προσπάθεια, φαντασία και αυτοσχεδιασμό θα σας κάνουν αρεστή ακόμα και στους πιο δύστροπους και περίεργους ανθρώπους.

Χαιρετάτε με θέρμη και χαμόγελο

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει κάποιος για εμάς είναι πολύ σημαντική! Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να σας συμπαθήσει κάποιος είναι να τον χαιρετήσετε με θέρμη και να του χαρίσετε το πιο λάμπερό σας χαμόγελο. Το εύθυμο παρουσιαστικό σας θα κερδίσει το ενδιαφέρον του συνομιλητή σας, ενώ η χαρά σας είναι μεταδοτική. Και, κακά τα ψέματα, σ' όλους τους ανθρώπους αρέσει να περιτριγυρίζονται από χαμογελαστά και αισιόδοξα άτομα.

Ενθαρρύνετε τον συνομιλητή σας να μιλήσει για τον εαυτό του

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει πολύ (κάποιες φορές πάρα πολύ!) να μιλούν για τον εαυτό τους- οπότε είναι καλή ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Δείξτε ενδιαφέρον στον συνομιλητή σας και ρωτήστε για τα χόμπι, τα όνειρά του, για το τι του αρέσει και τι όχι. Προσέξτε να μην κάνετε αδιάκριτες ερωτήσεις, καθώς δεν θέλετε να τον φέρετε σε άβολη θέση. Μιλώντας για τον εαυτό του, ο συνομιλητής θα νιώσει πιο άνετα με την παρουσία σας και όσο δείχνετε ενδιαφέρον τόσο πιο πολύ θα σας συμπαθήσει.

Εστιάστε σε κοινά σας ενδιαφέροντα

Μπορεί να κυριαρχεί η άποψη πως τα ετερώνυμα έλκονται ωστόσο, τείνουμε να μας αρέσουν άτομα που έχουν παρόμοια... χούγια με εμάς. Το κοινό γούστο στη μουσική, τις ταινίες ή το φαγητό ή κάποιο κοινό χόμπι. Εστιάστε σε αυτά που σας ενώνουν και εκμεταλλευτείτε το προς όφελός σας. Αν για παράδειγμα έχετε με κάποιον κοινό τρόπο διασκέδασης, προσκαλέστε τον σε μια έξοδο που γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι θα ευχαριστηθεί.

Κάντε κοπλιμέντα 

Όπως είχε πει ένας πολιτικός, κάπου κάποτε στη Γαλλία, «τη φιλοδοξία κάποιοι την αρνήθηκαν, την κολακεία όμως ουδείς»! Είναι αλήθεια ότι σ' όλους αρέσουν οι φιλοφρονήσεις. Χρειάζεται προσοχή ωστόσο, καθώς υπάρχουν άτομα που είτε δεν μπορούν να διαχειριστούν τα κοπλιμέντα, λόγω ντροπής και χαμηλής αυτοεκτίμησης είτε θεωρούν ότι έχετε απώτερο κίνητρο (που εδώ που τα λέμε... έχετε!). Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι η κολακεία σας είναι αξιοπρεπής και θα προκαλέσει χαρά στον άλλον.

Αυτοσαρκαστείτε άφοβα

Οι άνθρωποι που αυτοσαρκάζονται γίνονται αμέσως συμπαθείς στους άλλους! Το γεγονός ότι έχουν αποδεχτεί τις αδυναμίες τους, σε βαθμό που μπορούν να κάνουν χιούμορ, δείχνει ότι είναι ακομπλεξάριστοι και πιο αλέγκρο προσωπικότητες. Είναι λογικό, λοιπόν, μια τέτοια συμπεριφορά να κερδίζει τους ανθρώπους γιατί όπως και να το κάνουμε μας αρέσουν άτομα με ελαττώματα όχι αυτοί που προβάλλουν μια τέλεια εικόνα!

v