Πώς να ανανεώσετε τη σχέση σας όσο τα παιδιά λείπουν στο χωριό

Πώς να ανανεώσετε τη σχέση σας όσο τα παιδιά λείπουν στο χωριό

Κακά τα ψέματα, το καλοκαίρι είναι η εποχή για διακοπές και δεν πρέπει να αφήνουμε καμία ευκαιρία για ξεκούραση και ανανέωση να πάει χαμένη. Αλλιώς, το 9μηνο που ακολουθεί γίνεται ακόμη πιο δύσκολο και οι αντοχές εξαντολούνται γρηγορότερα. Όσο για μας, τα ζευγάρια με παιδιά, το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό και για τη σχέση μας, αρκει να εκμεταλλευτούμε σωστά τις λίγες μέρες που τα μικρά περνάνε στο χωριό με τους παππούδες (ή στην κατασκήνωση). Κι όταν λέμε «σωστά», δεν εννοούμε μόνο ύπνο και αραλίκι, αλλά και όμορφες στιγμές όπως εκείνες που περνούσαμε όταν ήμασταν οι δυο μας...

Μονοήμερη σε ερημική παραλία

Θυμάστε την εποχή που αρπάζατε το μαγιό και την πετσέτα σας, μπαίνατε στο Οτομπιάνκι (που έλεγε και ο Τουρνάς) ή καβαλούσατε το παπί και σκάγατε στα λιμανάκια και στις άλλες κρυφές παραλίες της Αττικής; Δεν είναι καθόλου αργά να το επαναλάβετε, έστω και με την μεγαλίστικη κούρσα που οδηγείτε σήμερα. Το θέμα είναι να βρεθείτε οι δυο σας στο κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να ξυπνήσουν τα νεανικά ένστικτα και σύντομα να ξεφύγει το μυαλό (και το σώμα) από τα τετριμμένα και τα καθημερινά.

Στο ντράιβ-ιν... όπως παλιά

Ίσως να μην προλάβατε τα παλιά ντράιβ-ιν σινεμά, αλλά όσοι τα ζήσαμε ξέρουμε ότι δεν πήγαινες και τόσο για να δεις ταινία, αλλά για να περάσεις μια… ρομαντική βραδιά με το έτερο ήμισυ μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Στις μέρες μας, που λόγω κορονοϊού άνοιξαν και πάλι κάποια ντράιβ-ιν, μπορείς να δεις και ταινία και να ρομαντσάρεις με την ησυχία σου. Το σινεμαδάκι ήταν πάντα μια καλή επιλογή για ραντεβουδάκι, γιατί λοιπόν να μην το επιχειρήσετε ξανά και να το συνδυάσετε με ένα χαλαρό ποτάκι πιο αργά. 

Στο σπίτι αραχτοί και λάιτ σαν εργένηδες

Θυμάστε την εποχή που ήσασταν ένα ερωτοχτυπημένο ζευγαράκι και περνούσατε ατελείωτες ώρες στο σπίτι του ενός ή του άλλου χωρίς να κάνετε τίποτα; Τώρα που έχετε το σπίτι στη διάθεσή σας, ήρθε η ώρα να θυμηθείτε εκείνες τις ξέγνοιαστες εποχές και να αφήσετε στην άκρη δουλειές και αγγαρείες. Καλοκαίρι είναι άλλωστε και όλα μπορούν να πάνε λίγο πίσω. Αράξτε στο κρεβάτι και πάρτε το πρωινό σας εκεί, μαζί. Στη συνέχεια, περάστε όλη την ημέρα κάνοντας μόνο ότι τραβάει η όρεξή σας και τα υπόλοιπα... θα έρθουν.

Ρομαντικό δείπνο με χαμηλό φωτισμό και καλό κρασί

Αν δουλεύετε πολύ και δεν έχετε παρά μόνο τις βραδινές ώρες στη διάθεσή σας για να χαλαρώσετε μαζί, μην χολοσκάτε. Ξεχάστε όλα όσα σας βραίνουν μέσα στην ημέρα και αφεθείτε σε ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά, καλό φαγητό και εκλεκτό κρασί. Πιστέψτε με, θα σας ταξιδέψει μακριά απ’ την καθημερινότητα και θα σας φέρει τη διάθεση που αναζητάτε εδώ και καιρό. Το παν είναι να μην ενδώσετε σε συζητήσεις για θέματα τετριμμένα και καθημερινά, αλλά να κάνετε σχέδια για το μέλλον και να ονειρευτείτε μαζί, όπως κάνατε παλιά.

Διήμερο σε all inclusive ξενοδοχείο ή σε κάποιον ρομαντικό προορισμό

Εντάξει, τα παιδιά λείπουν απ’ το σπίτι σπάνια και γι’ αυτό δεν βλάπτει να το ρίξετε πραγματικά έξω, τώρα που μπορείτε. Κλείστε ένα διήμερο σε ένα all inclusive ξενοδοχείο, όπου θα έχετε τα πάντα στα πόδια σας και θα μπορέσετε να χαλαρώσετε πραγματικά, ψυχή και σώμα. Εναλλακτικά, πάρτε τους δρόμους για έναν αγαπημένο σας προορισμό που σας θυμίζει παλιότερες ρομαντικές στιγμές (π.χ. Μονεμβασιά, Σαντορίνη κλπ.) και αφήστε τις αναμνήσεις να σας παρασύρουν σε καινούργιες αισθησιακές στιγμές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v