Μετά από 4 αποτυχημένες εξωσωματικές πρέπει να πάρω δανεικά ωάρια ή να αλλάξω γιατρό;

Μετά από 4 αποτυχημένες εξωσωματικές πρέπει να πάρω δανεικά ωάρια ή να αλλάξω γιατρό;

Ερώτηση:
Είμαι 44 ετών και έχω κάνει 4 προσπάθειες εξωσωματικής. Την πρώτη έσπασαν τα ωοθυλάκια - δεν τα προλάβαμε εξαιτίας λάθος μέτρησης από γυναικολόγο. Την δεύτερη δεν γονιμοποιήθηκαν. Την 3η φορά γονιμοποιήθηκαν 3 απλά δεν εμφυτεύτηκαν και την 4η ένα ωοθυλάκιο γονιμοποιήθηκε, αλλά δεν εμφυτεύτηκε. Έχω ελπίδες να μείνω έγκυος με δικό μου ωάριο ή είμαι αναγκασμένη να πάρω δανεικά; Ή μήπως πρέπει να αλλάξω γιατρό; Τι πιστεύετε; 
Απάντηση:

Όταν μια διαδικασία που αποτυγχάνει κατ' επανάληψη, νομίζω ότι ένα ζευγάρι πρέπει ν' αλλάζει ρότα και να στρέφεται προς άλλες λύσεις, όπως αυτή που αναφέρετε, της δωρεάς ωαρίων. Από 'κει κι ύστερα, στην ηλικία σας έχετε πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας με δικά σας ωάρια και πολύ υψηλά με ωάρια από μια κοπέλα 25-28 χρόνων. Συζητήστε το με τον σύζυγό σας, κρίνετε και αποφασίστε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση». 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v