Βηρυτός: μαία σώζει τρία νεογνά από την έκρηξη σφίγγοντάς τα στην αγκαλιά της!

Βηρυτός: μαία σώζει τρία νεογνά από την έκρηξη σφίγγοντάς τα στην αγκαλιά της!

Σαν να μην έχουμε δει αρκετές καταστροφές φέτος, μία ακόμα έρχεται να προστεθεί στη «μαύρη» λίστα του 2020: η φρικτή έκρηξη στη Βηρυτό που σημείωσε τεράστιες ζημιές, πολλούς νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Μετά την έκρηξη, μια νοσοκόμα σε ένα τοπικό νοσοκομείο, κατάφερε να σώσει τρία νεογέννητα μωρά. Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη στιγμή την χαρακτήρισε «ηρωίδα» και έκτοτε, η φωτογραφία της κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές στα social media.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, ο φωτογράφος Bilal Marie Jawich σημείωσε ότι μετά από 16 χρόνια φωτορεπορτάζ και πολλούς πολέμους, δεν έχει αντικρίσει ξανά τέτοια κατάσταση. 

«Ακολούθησα τον καπνό και έφτασα στο νοσοκομείο. Η περιοχή είχε καταστραφεί. Είδα μια νοσοκόμα να αγκαλιάζει σφιχτά 3 νεογέννητα μωρά. Ήταν ήρεμη αν σκεφτεί κανείς τα συντρίμμια γύρω της. Σαν κάτι να της έδινε δύναμη...» είπε ο Jawich.

Όπως του εξιστόρησε αργότερα η νοσοκόμα, βρισκόταν στο τμήμα μαιευτικής όταν έγινε η έκρηξη. Λιποθύμησε και όταν συνήλθε, οι κινήσεις της ήταν τόσο γρήγορες ώστε βρέθηκε να έχει στην αγκαλιά της τρία νεογνά! Δυστυχώς, δεν στάθηκαν όλοι τόσο τυχεροί. Αρκετοί ασθενείς, νοσοκόμες αλλά και επισκέπτες έχασαν τη ζωή τους.

Ευτυχώς,τα τρία μωράκια ήταν πολύ τυχερά και σώθηκαν χάρη στον ηρωισμό αυτής της νοσοκόμας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v