Γυναίκα χωρίς μήτρα γίνεται μητέρα χάρη σε μόσχευμα!

Γυναίκα χωρίς μήτρα γίνεται μητέρα χάρη σε μόσχευμα!

Mια απίστευτη ιστορία που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα είναι εκείνη μιας γυναίκας, η οποία γεννήθηκε χωρίς μήτρα, αλλά κατάφερε να γίνει μητέρα χάρη στη βοήθεια μοσχεύματος. Η μοναδική εμπειρία της έχει καταφέρει να δώσει σε πολλές γυναίκες ελπίδα, ώστε να κυνηγήσουν το όνειρο της μητρότητας!

Μέχρι τα 16 της χρόνια, η Michelle δεν είχε περίοδο και έτσι επισκέφτηκε τον γυναικολόγο της για να μάθει την αιτία. Η απάντησή του την σόκαρε: δεν είχε μήτρα, επομένως δεν μπορούσε να έχει έμμηνο ρύση.

Επίσης, μελλοντικά σήμαινε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Όμως ήταν μικρή και αυτή η κατάσταση δεν την απασχόλησε, παρά μόνο όταν παντρεύτηκε και θέλησε να γίνει μητέρα.

Το 2016 έμαθε ότι στη Κλινική Cleveland, υπάρχει η δυνατότητα μεταμόσχευσης μήτρας από νεκρό δότη. Υπέβαλε αίτηση χωρίς όμως να έχει πολλές ελπίδες, καθώς πίστευε πως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Έπειτα, όμως, από μια χρονοβόρα διαδικασία, τον Μάρτιο γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Η Michelle ήταν η δεύτερη γυναίκα που γέννησε έπειτα από μόσχευμα μήτρας στη συγκεκριμένη κλινική. 

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Κάτι μαγικό...» είπε σε συνέντευξή της στο Today.

Περίπου 1 στις 5.000 γυναίκες γεννιέται χωρίς μήτρα, σύμφωνα με την Dr. Uma Perni, ειδική σε θέματα γονιμότητας και που εμπλέκεται στις κλινικές δοκιμές μεταμοσχεύσεων μήτρας στο Cleveland Clinic. Αλλά η υπογονιμότητα του παράγοντα της μήτρας, οι ανωμαλίες της μήτρας που οδηγούν στη στειρότητα, είναι πιο συχνές, επηρεάζοντας 1 στις 500 γυναίκες.

Οι γυναίκες που δεν έχουν μήτρα δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, ακόμα κι αν οι ωοθήκες τους είναι λειτουργικές και παράγουν ωάρια. Η Κλινική του Cleveland είναι ένα από τα πολλά ιδρύματα που ερευνούν τη μεταμόσχευση μήτρας και χρησιμοποιούν μήτρες από νεκρούς δότες. Η διαδικασία περιλαμβάνει μικροχειρουργική και πιθανούς παραλήπτες όπως ήταν η Michelle.

Oι παραλήπτες πρέπει να συμπληρώνουν τα κατάλληλα κριτήρια. Στην περίπτωση της Michelle πέρασαν 4 χρόνια από τότε που είχε κάνει αίτηση μέχρι να γίνει η μεταμόσχευση.

Τον Ιανουάριο του 2019 η Michelle υπέστη χειρουργείο 14 ωρών και δύο εβδομάδες μετά την μεταμόσχευση, της ήρθε για πρώτη φορά περίοδος στα 30 της χρόνια. Όπως είπε:«Ένιωσα γυναίκα για πρώτη φορά».

Αφού όλα πήγαν καλά, δεν έχασε χρόνο και προχώρησε στο να μείνει έγκυος μέσω εξωσωματικής. Στις αρχές Μαρτίου γέννησε τον γιο της, στις 34 εβδομάδες με καισαρική.

Το μωρό και η μητέρα χαίρουν άκρας υγείας!

Πηγή:news.yahoo.com

v