Η τέλεια τσιπούρα στο φούρνο, εύκολα και γρήγορα

Η τέλεια τσιπούρα στο φούρνο, εύκολα και γρήγορα

Όχι επειδή είναι καλοκαιράκι και μας πιάνει κάτι με τη θάλασσα, αλλά ένα καλοψημένο ψάρι είναι σωστή απόλαυση. Μια τσιπούρα, για παράδειγμα, που είναι από τα πιο νόστιμα, «γεμάτα» και οικονομικά ψάρια της αγοράς. Το μόνο που θέλει είναι να την καλομεταχειριστούμε στην κουζίνα μας και να την φουρνίσουμε όπως πρέπει για να την απολαύσουμε πραγματικά. Αν αγαπάτε την τσιπούρα, λοιπόν, αλλά δεν σας πετυχαίνει πάντα, ακολουθήστε αυτήν την συνταγή και θα μας θυμηθείτε.

Τι χρειαζόμαστε

2 μεσαίες τσιπούρες 

2 καρότα κομμένα σε φέτες

2 μεσαίες πατάτες κομμένες σε φέτες

2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Σέλινο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

2 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

1/2 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο ξερό (προαιρετικά)

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

1 ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, το κρασί, το αλατοπίπερο, το θυμάρι, το μπούκοβο και τον κόλιανδρο, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ντρέσινγκ.

Βήμα 2ο

Σ’ ένα μεγάλο ταψί (για να χωράει και τα λαχανικά και το ψάρι), ρίχνουμε τα λαχανικά μας και το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού. Τοποθετούμε τα ψάρια ανάμεσα στα λαχανικά, κάνουμε 3 χαρακιές από πάνω, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και βάζουμε ένα κλωναράκι δεντρολίβανο πάνω σε κάθε ψάρι.

Βήμα 3ο

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και σερβίρουμε τα ψάρια μας ζεστά ζεστά με μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί και τις αγαπημένες μας ελιές.

Καλή επιτυχία!

v