Με 2 βουλωμένες σάλπιγγες, μπορώ να μείνω έγκυος φυσιολογικά ή μόνο με εξωσωματική;

Με 2 βουλωμένες σάλπιγγες, μπορώ να μείνω έγκυος φυσιολογικά ή μόνο με εξωσωματική

Έχω δύο βουλωμένες σάλπιγγες. Άκουσα ότι υπάρχει δυνατότητα να καθαριστούν για μικρό χρονικό διάστημα και να μείνω έγκυος. Ισχύει κάτι τέτοιο ή η εξωσωματική είναι ο μοναδικός δρόμος για να γίνω μητέρα;

Οι βουλωμένες σάλπιγγες, όπως περιγράφετε, (υδροσάλπιγγες ουσιαστικά, αφού καταλαβαίνω ότι κρατάνε νερό) είναι σάλπιγγες που έχουν καταστραφεί από μικρόβια κι έχει κολλήσει το τοίχωμά τους. Δεν μπορούν να αναπλαστούν και να γίνουν όπως ήταν γιατί το σαλπιγγικό τοίχωμα είναι ένας σύνθετος βλενογόννος που κάνει πολλές διεργασίες και βοηθά να εγκατασταθεί σωστά η εγκυμοσύνη στη μήτρα. Γι' αυτό και η σαλπιγγοπλαστική έχει εγκαταλειφθεί (εκτός αν συντρέχουν θρησκευτικοί λόγοι) και ως λύση προτείνεται η εξωσωματική. Εξάλλου, η ηλικία σας επιβάλλει να μείνετε σύντομα έγκυος.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v