Δυο γονείς απ’ τη Θεσσαλονίκη γυρίζουν τον κόσμο με την 8χρονη κόρη τους

Δυο γονείς απ’ τη Θεσσαλονίκη γυρίζουν τον κόσμο με την 8χρονη κόρη τους

Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη χρονιά και παρά τις αλλαγές που αναγκάστηκαν να κάνουν στα σχέδιά τους, δύο γονείς απ’ τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν έναν μοναδικό γύρο του κόσμου μαζί με την 8χρονη κορούλα τους, ένα ταξίδι που θα κρατήσει 6 χρόνια – ώσπου εκείνη να βγάλει το δημοτικό. Λόγο κορονοϊού, αυτή τη στιγμή γυρίζουν την Ευρώπη, ελπίζοντας να συνεχίσουν κανονικά, αναλόγως, βέβαια, με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα. Το σημαντικό είναι ότι δεν ανέβαλλαν το όνειρό τους, αλλά έβαλαν πλώρη για μια περιπέτεια που η μικρή τους θα θυμάται για όλη της τη ζωή!

Πριν από 13 χρόνια, ο Άκης Τεμπερίδης και η Βούλα Νέτου έγιναν το πρώτο ζευγάρι ελλήνων που γύρισε τον κόσμο με αυτοκίνητο. Γονείς, πλέον, αποφάσισαν να ξαναζήσουν την ίδια εμπειρία, αυτή τη φορά έχοντας για παρέα την 8χρονη κορούλα τους. Δυστυχώς, το ταξίδι που ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες διακόπηκε λόγω κορονοϊού. Δεν το έβαλαν όμως, κάτω. Επέστρεψαν, περίμεναν το άνοιγμα των μετακινήσεων, σχεδίασαν εκ νέου το δρομολόγιό τους και ξαναπήραν τους δρόμους.

«Το ταξίδι μας αυτό είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο που είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε πριν από τέσσερις μήνες, πριν από την πανδημία δηλαδή, όταν είχαμε μια κατεύθυνση προς την Ασία. Με την Covid-19 τα πάντα έχουν αλλάξει», δήλωσε πρόσφατα ο ενθουσιώδης πατέρας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από τη στιγμή που γεννήθηκε το παιδί μας τον καιρό που ζούσαμε στην Ιταλία μετά το πρώτο ταξίδι σε όλο τον κόσμο, το μυαλό μας δεν μπόρεσε ποτέ να ησυχάσει. Ξεκινήσαμε λοιπόν να σχεδιάζουμε ένα δεύτερο ταξίδι που πλέον θα κάναμε μαζί και οι τρεις, όχι από ματαιοδοξία, αλλά γιατί θέλαμε να μεταδώσουμε στο ίδιο το παιδί μας πια, αυτά τα όμορφα που ζήσαμε στο πρώτο ταξίδι.», συμπλήρωσε ο κ. Τεμπερίδης.



Κι είναι αλήθεια, η μεγάλη κερδισμένη αυτού του ταξιδιού θα είναι, φυσικά, η κορούλα τους, που έχει ήδη την τύχη να βιώνει μια μοναδική εμπειρία, από αυτές που διαμορφώνουν θετικά ένα παιδί. Το ταξίδι, άλλωστε, είναι προγραμματισμένο για να διαρκέσει 6 χρόνια, στα οποία η μικρή θα παρακολουθεί παράλληλα τα μαθήματα των τάξεων του δημοτικού μέσω τηλεκπαίδευσης.

Βεβαίως, μέσα στην πανδημία και με τα δεδομένα να αλλάζουν διαρκώς, η πρωτοπόρος οικογένεια θα αντιμετωπίσει ένα σημαντικό εμπόδιο στο εγχείρημά της. Παρ’ όλ’ αυτά, αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η αισιοδοξία, κάτι που φαίνεται κι απ’ το γεγονός ότι ξεκίνησαν το ταξίδι παρά το απρόβλεπτο της κατάστασης.

Τι τους γεμίζει με δύναμη; «Η Αναστασία μας, πρέπει να ομολογήσω, πως στα οκτώ της χρόνια είναι το πιο θετικό στοιχείο σε αυτό μας το ταξίδι! Έχει πάντα ενθουσιασμό, κάνει φιλίες παντού, είναι απίστευτα κοινωνική και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το κάθε τι είναι κάτι που δίνει και στους δύο μας πολλές φορές δύναμη», ομολογεί με χαρά ο Άκης Τεμπερίδης.

Εμείς τους ευχόμαστε καλό ταξίδι και εις το επανιδείν στην όμορφη Θεσσαλονίκη!

Πηγή: iefimerida.gr

v