Μικρό σπίτι; Μεγάλα κόλπα για να το διακοσμήσετε και να φαίνεται μεγαλύτερο

Μικρό σπίτι; Μεγάλα κόλπα για να το διακοσμήσετε και να φαίνεται μεγαλύτερο

Μερικές φορές τα διαμερίσματα έχουν μικρούς (ακόμη και άβολους!) χώρους, οπότε πρέπει να σκεφτούμε νέους τρόπους διανομής επίπλων και διακόσμησης. Υπάρχουν ωστόσο μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το μικρό μας σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο, ευρύχωρο καθώς και πολύ κομψό. Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε πολλές έξυπνες ιδέες για να κλέψετε!

Βάψτε λευκούς τους τοίχους

Ακόμη κι αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα, για ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Αντίθετα, το βάψιμο των τοίχων σε απαλές αποχρώσεις, ειδικά του λευκού είναι ιδανική γιατί δίνει την εντύπωση ότι ένα δωμάτιο είναι πιο ευρύχωρο και φωτεινό. Αν ο χώρος φωτίζεται κιόλας από παράθυρα οι λευκοί τοίχοι είναι άριστη επιλογή!

Χρησιμοποιείστε ράφια αντί για έπιπλα


Ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε ένα μικρό χώρο είναι η εγκατάσταση ραφιών και η χρήση γωνιακών επίπλων. Σε αυτά τα ράφια μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα όπως βιβλία, διακοσμητικά ή και φυτά, μεταξύ άλλων. Όλα αυτά θα δώσουν μια πολύ άνετη αίσθηση στο δωμάτιο όπου βρίσκονται. Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια ραφιών από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, όπως πλωτά, γωνιακά, μινιμαλιστικά ή κατασκευασμένα από γυαλί.

Καναπέ σε σχήμα L

Οι καναπέδες είναι απαραίτητοι! Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι σε μικρά δωμάτια, πιάνουν πολύ χώρο. Ευτυχώς, υπάρχει ένας καλός τρόπος για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Απλώς επενδύστε σε έναν καναπέ σε σχήμα L και αξιοποιήστε στο έπακρο μια από τις γωνίες του σαλονιού ή καθιστικού. Θα πρέπει κατά προτίμηση να επιλέξετε έναν που δεν έχει μπράτσα, καθώς θα δώσει μια πιο ανοιχτή αίσθηση στο δωμάτιο και θα αφήσει επίσης περισσότερο χώρο για τους επισκέπτες σας να καθίσουν πραγματικά.

Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο

Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο ευρύχωρο δωμάτιο, οι καθρέφτες μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για να βασιστείτε. Η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη στον τοίχο θα κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό, ενώ ταυτόχρονα, δίνει την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι πιο ευρύχωρο.

Oυδέτερες αποχρώσεις στη διακόσμηση

Οι ουδέτερες αποχρώσεις βοηθούν τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Εκτός από έπιπλα σε αυτούς τους τόνους, επιλέξτε και κουρτίνες που να ταιριάζουν. Παραδοσιακά, οι αποχρώσεις που θεωρούνται ουδέτερες είναι: λευκό, γκρι και μπεζ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο για να επισημάνετε συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς ταιριάζει πολύ καλά με οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα χρώματα.

Πηγή: brightside.me

v