Κεραμέως: Μάσκα για τα παιδιά από το νηπιαγωγείο

Κεραμέως: Μάσκα για τα παιδιά από το νηπιαγωγείο

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κι ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την απαραίτητη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς  στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο, οι αντιδράσεις των γονιών είναι έντονες την ίδια στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως είναι ένα απαραίτητο μέτρο για την ασφάλεια όλων μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση που έκαναν προς το υπουργείο Υγείας, κατέληξαν στο ότι τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε τη μάσκα τους από το νηπιαγωγείο!

Για το εν λόγω ζήτημα τοποθετήθηκε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Alpha. «Την αποδεχόμαστε» ανέφερε και παρέπεμψε για λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως η πρόταση που έκαναν οι ειδικοί είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.

«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα, διευκρινίζοντας ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι θα γίνει επικαιροποίηση των μέτρων εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

v