Ferry-boat διέσωσε νήπιο που παρασύρθηκε στ’ ανοιχτά με φουσκωτό μονόκερο

Ferry-boat διέσωσε νήπιο που παρασύρθηκε στ’ ανοιχτά με φουσκωτό μονόκερο

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους, αλλά το κακό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και γι’ αυτό εμείς οι γονείς πρέπει να παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό που είδε χθες το φως της δημοσιότητας με ένα μικρό κοριτσάκι – νήπιο ακόμη – που παρασύρθηκε στ’ ανοιχτά πάνω σε ένα φουσκωτό παιχνίδι, από αυτά που παίρνουμε για να διασκεδάσουμε και που, αν δεν προσέξουμε, αποδεικνύονται συχνά αληθινές παγίδες για μικρούς και μεγάλους.

Το κοριτσάκι, που έπλεε ανέμελο πάνω σε έναν φουσκωτό μονόκερο στην παραλία του Αντιρρίου, παρασύρθηκε στ’ ανοιχτά του Πατραϊκού κόλπου λόγω των ισχυρών ρευμάτων που παρουσιάζονται στην περιοχή. Έντρομοι, οι γονείς ενημέρωσαν το φυλάκιο του Λιμενικού, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε ferry-boat που έπλεε κοντά για να προχωρήσει με τη διάσωση.

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα», δήλωσε στο Mega ο καπετάνιος του ferry boat «Σαλαμινομάχος»,  Γρηγόρης Καρνέσης. «Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή. Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε.»

Ο εντοπισμός και η διάσωση έχουν απαθανατιστεί σε βίντεο επιβατών όπως το παρακάτω:

Πηγή: cnn.gr

v