Κεραμέως: οι μαθητές χωρίς μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα

Κεραμέως: οι μαθητές χωρίς μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα

«Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη», τόνισε στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι «υπάρχει προγραμματισμός για άνοιγμα των σχολείων στις 7 του μηνός. Το μόνο που είναι σίγουρο μέχρι τώρα είναι τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που θα εφαρμοστούν φέτος στις σχολικές αίθουσες, αλλά και η διανομή δωρεάν μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα»

Η κ. Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ σε ερώτηση για τους μαθητές εκείνους που δεν θα φορέσουν μάσκα στο σχολείο, είπε ότι «αυτοί οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» τόνισε και  ξεκαθάρισε επίσης ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται», καταλήγοντας στο ότι «δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα». 

Δωρεάν από 2 υφασμάτινες μάσκες

Η υφυπουργός παιδείας κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στο Open, δήλωσε πως θα δίνονται σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό από δύο υφασμάτινες μάσκες, συμπληρώνοντας πως  οι κανόνες (για την χρήση μάσκας) θα ισχύσουν για όλους.

Πηγή: ert.gr, ethnos.gr

v