Πάντα γεννήθηκε σε ζωντανή σύνδεση μπροστά σε εκατομμύρια θεατές

Πάντα γεννήθηκε σε ζωντανή σύνδεση μπροστά σε εκατομμύρια θεατές

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αναζητώντας τρόπους να «βγούμε» απ’ τα στενά όρια του σπιτιού μας, κάποιοι από εμάς ανακαλύψαμε ότι πολλοί ζωολογικοί κήποι στον κόσμο έχουν live αναμετάδοση από συγκεκριμένα σημεία τους, με ζώα που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα τέτοιο ζώο, από τα πιο αγαπητά σε όλη την πλάση, είναι και τα πάντα, γι’ αυτό και οι λεγόμενες «panda cams» κάνουν θραύση στο διαδικτυακό κοινό.

Μια από αυτές, εκείνη του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου Smithsonian, φούλαρε από επισκέψεις το βράδυ της 21ης Αυγούστου, αφού οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να γεννηθεί ένα νέο αρκουδάκι.

Τα γεννητούρια, λοιπόν, έλαβαν χώρα μπροστά σε εκατομμύρια διαδικτυακούς θεατές που είδαν την γλυκύτατη Mei Xiang να αποκτά το 7ο παιδί της και το πρώτο στις ΗΠΑ που γεννιέται μέσω κατεψυγμένου σπέρματος. Ταυτόχρονα, η 22χρονη Mei Xiang έγινε το μεγαλύτερο σε ηλικία πάντα που γεννά στις ΗΠΑ.



Σύντομα, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι όλα πήγαν καλά αφού «άκουσαν τη φωνή του νεογνού και το είδαν να κινείται, αμέσως μετά τη γέννα».  

Το γεγονός, φυσικα, είναι ευτυχές και για έναν ακόμη λόγο. «Τα γιγάντια πάντα είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο για την ευαλωτότητα της άγριας πανίδας και κάθε γέννηση ενός νέου μέλους φέρνει ελπίδα και χαρά σε όλους μας», δήλωσε ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου και συνέχισε λέγοντας πως «λόγω της ηλικίας της, η Mei Xiang είχε λίγες πιθανότητες να γεννήσει. Παρ’ ό’ αυτά, δεν θέλαμε να της στερήσουμε την ευκαιρία να συμβάλλει ακόμη μια φορά στην επιβίωση του είδους της.»  

Πηγή: today.com
v