«Αυτές είμαστε και σε όποιον αρέσουμε»: τα χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση

«Αυτές είμαστε και σε όποιον αρέσουμε»: τα χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που μπορεί να μην μοιάζουν με μοντέλα, να μην είναι όμορφες σύμφωνα με – αυτό που αποκαλούμε - τα συνηθισμένα πρότυπα της δυτικής κοινωνίας αλλά που καταφέρνουν να σε κάνουν να τις κοιτάξεις και να τις θαυμάσεις λόγω της προσωπικότητάς τους. Η γοητεία τους είναι εκείνη που κερδίζει τους πάντες και κάποια από τα δυνατά τους «χαρτιά» είναι τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Ξέρουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος

Κανείς δεν είναι τέλειος, κι όσο παραπάνω το βάζει κανείς αυτό στο μυαλό του, τόσο… τελειότερος γίνεται. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση, ξέρουν να αναδεικνύουν τα δυνατά τους σημεία και να αδιαφορούν για τα ελαττώματά τους. Έχουν βάλει βαθιά στο μυαλό τους ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να νιώθει αψεγάδιαστος, επομένως δεν «χολοσκάνε».

Αυτοσαρκάζονται

Ακόμα καλύτερο απ’ το να μην «χλοσκάς» με τα ελαττώματα που σίγουρα έχεις, είναι να κάνει πλάκα μ’ αυτά. Το χιούμορ ξορκίζει όλα τα κακά και σε κάνει παντοδύναμο. Ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να μην πάρει τον εαυτό του και τόσο στα σοβαρά, είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να κερδίζει εκτός από τις εντυπώσεις και πολλά χαμόγελα.

Δεν συμβιβάζονται

Οι γυναίκες που βρίθου αυτοπεποίθησης δεν φορούν, λένε, ακούνε, κάνουν ή γίνονται τίποτα στο οποίο δεν πιστεύουν. Δεν ετεροπροσδιορίζονται και δεν λένε κούφια «ναι» προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κοινωνικότητά τους. Ξέρουν πια είναι τα όριά τους και γνωρίζουν πώς να τα προστατεύσουν.

Δεν τις νοιάζει η γνώμη των τρίτων

Όσο μεγαλώνει κανείς αυτό τείνει να το λύνει. Όσο είσαι ακόμη πιτσιρικάς, θεωρείς τη γνώμη του κάθε τριτοτέταρτου ξαδέρφου μιας φίλης για την εμφάνιση, το ντύσιμο ή το μυαλό σου αληθινά σημαντική. Όμως, δεν είναι σημαντική. Είναι απολύτως αμελητέα –κι αυτό οι άνθρωποι που δεν ταλαιπωρούνται από ανασφάλειες το ξέρουν.

Αυτοσαρκάζονται

Κανείς δεν είναι τέλειος- όλοι έχουμε κάποια μικρή ή μεγάλη ατέλεια στην εμφάνιση, στις συνήθειες ή τον χαρακτήρα μας. Το μυστικό των γοητευτικών γυναικών είναι ότι δεν κρύβουν ένα χαρακτηριστικό που θεωρούν ότι τις μειώνει αλλά το αναδεικνύουν με πολύ χιούμορ και κάνουν τον αυτοσαρκασμό… το σήμα κατατεθέν τους. Για όσους πιστεύουν λοιπόν ότι ο αυτοσαρκασμός πρέπει να είναι προσόν μόνο των αντρών, επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε. Μπορούμε να σκεφτούμε δεκάδες γυναίκες που ο αυτοσαρκασμός τους, τις κάνει απίστευτα ερωτεύσιμες!


Χαμογελούν

Κάποιοι λένε ότι το χαμόγελο δείχνει τον χαρακτήρα μας. Και η αλήθεια είναι πως μπορείς εύκολα να καταλάβεις αν ένα χαμόγελο είναι προσποιητό ή ειλικρινές και πηγαίο. Για κάποιους μάλιστα ταυτίζεται με τη στάση ζωής που έχουμε επιλέξει. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια γυναίκα που χρησιμοποιεί το χαμόγελό της ως όπλο αισιοδοξίας; Αν ρωτήσετε λίγους φίλους σας άντρες, θα σας το επιβεβαιώσουν.

v