Πρώτη φορά σχολείο: 3 μητέρες εξομολογούνται τι τις δυσκόλεψε περισσότερο

Πρώτη φορά σχολείο: 3 μητέρες εξομολογούνται τι τις δυσκόλεψε περισσότερο

Ο πρώτος χρόνος στο σχολείο είναι απαιτητικός τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς τις μαμάδες. Οι αλλαγές στην καθημερινότητα είναι μεγάλες και φυσικά, δεν λείπουν και οι δυσκολίες - γι' αυτό αν έχετε «πρωτάκια» καλό είναι να προετοιμαστείτε για όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν μέσα στη χρονιά. Για του λόγου το αληθές, οι τρεις μαμάδες μοιράζονται μαζί μας όσα τις δυσκόλεψαν περισσότερο και μας δίνουν τα «φώτα» τους.

O γιος μου δεν πήγαινε τουαλέτα στο σχολείο

«Ο μεγάλος μου γιος είναι ένα παιδί εξωστρεφές και πολύ κοινωνικό. Θυμάμαι ότι είχε δείξει τεράστιο ενθουσιασμό όταν του είχαμε πει με τον πατέρα του ότι θα πάει στο νηπιαγωγείο. Η θετική στάση που είχε απέναντι σ' αυτή την καινούρια εμπειρία με είχε καθησυχάσει και δεν πίστεψα ούτε για ένα λεπτό ότι θα αντιμετωπίζαμε κάποιο πρόβλημα μέσα στη χρονιά. 

Όμως, διαψεύστηκα ήδη από την πρώτη κιόλας μέρα! Η νηπιαγωγός στο σχόλασμα με ενημέρωσε ότι ο μικρός μου δεν ήθελε με τίποτα να πάει στην τουαλέτα. Μου έκανε εντύπωση, καθώς στο σπίτι δεν αντιμετωπίζαμε παρόμοιο πρόβλημα. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε σχεδόν ένα μήνα, με αποτέλεσμα ο γιος μου να υποφέρει από κολικούς αλλά και να λερώνεται στην τάξη. Όταν του το συζητούσα, έβαζε τα κλάματα και δεν έπαιρνε από λόγια. Πραγματικά, δεν ήξερα τι να κάνω!

Τη λύση τελικά, την έδωσε η νηπιαγωγός (καλή της ώρα!). Κατάλαβε ότι ο λόγος που το παιδί μου δεν ήθελε να πάει τουαλέτα είναι για να μη χάνει χρόνο από το παιχνίδι με τους φίλους του. Όταν με ενημέρωσε, άλλαξα τακτική. Επέλεξα να τον ντύνω με άνετα ρούχα που "ανεβοκατεβαίνουν" εύκολα και γρήγορα, ώστε να μην χάνει πάρα πολύ χρόνο από το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν οι συζητήσεις που κάναμε με αφορμή αυτό το θέμα: μιλήσαμε για τις ανθρώπινες ανάγκες, για τις προτεραιότητες, για την προσωπική μας υγιεινή, ακόμα και για τη φιλία... Αυτό το μικρό πρόβλημα της πρώτης του επαφής με το σχολείο, στάθηκε η αφορμή για να βρω τρόπο να προσεγγίσω γενικά τον μικρό μου και τελικά βρήκαμε έναν υπέροχο τρόπο να συζητάμε τα πάντα!» - Κ. 35 ετών

Οι ψείρες έκαναν πάρτι στο κεφάλι της κόρης μου

«Τα μαλλιά της κόρης μου είναι μακριά και σγουρά. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου, όταν την έστειλα στον παιδικό σταθμό (που βγήκε και αληθινός), ήταν οι ψείρες. Κόλλησε τον δεύτερο μήνα και ήταν πραγματικά μια δύσκολη κατάσταση τόσο για την ίδια όσο και για εμένα που δεν ήξερα πώς να την βοηθήσω. 

Τότε χρησιμοποίησα το αντιφθειρικό προϊόν Hedrin® Plus Spray Gel που εξαφάνισε τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα μαζί με τ' αυγά τους! Ευτυχώς, λόγω της σύνθεσής του, δεν ερέθισε το κεφαλάκι της μικρής μου, ούτε χρειάστηκε να περάσουμε ατέλειωτες ώρες με το χτενάκι... Αντίθετα, η εφαρμογή του ήταν πολύ εύκολη. Άπλωσα μια μεγάλη ποσότητα στα στεγνά μαλλιά της κόρης μου και μετά από ένα τέταρτο τα λούσαμε και τα χτενίσαμε.

Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που κόλλησε η κόρη μου ψείρες. Έκτοτε, προετοιμάστηκα καταλλήλως: προμηθεύτηκα το Hedrin Protect & Go, το οποίο χρησιμοποιούμε προληπτικά για να μην έχουμε άλλες εκπλήξεις, αλλά και επειδή ανακάλυψα πως είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να ξεμπερδεύει τα μακριά της μαλλιά!» - Α. 30 ετών

Η κόρη μου αρρώσταινε κάθε μήνα

«Το είχα ακούσει από άλλες μαμάδες και το είχα διαβάσει και αρκετές φορές σε διάφορα άρθρα: η έναρξη της σχολική χρονιάς φέρνει και όλες εκείνες τις ιώσεις που κολλάνε τα παιδιά μεταξύ τους. Όταν, λοιπόν, η κόρη μου ξεκίνησε το σχολείο δεν μου έκανε εντύπωση που αρρώστησε. Αυτό όμως που με έπιασε τελείως απροετοίμαστη ήταν το γεγονός ότι αρρώσταινε σχεδόν κάθε μήνα! Περάσαμε γαστρεντερίτιδα, γρίπη, ακόμα και λαρυγγίτιδα! Είχα φτάσει στο σημείο να φοβάμαι πια να την στείλω στο σχολείο...

Είχα δυσκολευτεί πολύ! Από τη μία, δούλευα και δεν μπορούσα να μείνω σπίτι πολλές ώρες για να την φροντίσω και από την άλλη, την έβλεπα να ταλαιπωριέται τόσο πολύ που πόναγε η καρδιά μου. Ο πρώτος χρόνος στο σχολείο πέρασε με πυρετούς και συνάχι, γι' αυτό και αποφάσισα να λάβω τα μέτρα μου έτσι ώστε να  θωρακίσω ακόμα περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα της κόρης μου. Το τρίπτυχο που μας «έσωσε» ήταν η καλή διατροφή, οι κανόνες υγιεινής και το σωστό πρόγραμμα στον ύπνο.

Μαγείρευα καθημερινά σωστά και υγιεινά και φρόντιζα να παίρνει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ένα παιδί στην ηλικία της. Επέμεινα πολύ στο να κοιμάται συγκεκριμένες ώρες και να ξεκουράζεται και, φυσικά, έγινα ακόμα πιο αυστηρή με κανόνες υγεινής όπως το συχνό πλύσιμο χεριών. Με τον καιρό, η κατάσταση βελτιώθηκε και πλέον αρρωσταίνει πολύ σπάνια.» - Ρ. 32 ετών

v