8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι το παιδί σας έχει την καλύτερη θεία του κόσμου

8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι το παιδί σας έχει την καλύτερη θεία του κόσμου

Για κάθε παιδί, όλες οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στην ευρύτερη οικογένεια είναι πολύ σημαντικές γιατί αποτελούν τον πρώτο κοινωνικό του περίγυρο κι έχουν να του δώσουν από κάτι διαφορετικό. Βέβαια, υπάρχει και μια σχέση που είναι πολύ ιδιαίτερη: η σχέση με τη θεία, την πρώτη «κολλητή» του παιδιού και σύμμαχό του στις... κόντρες με τους γονείς. Αν, λοιπόν, η αγαπημένη θεία του δικού σας παιδιού έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά, τότε μιλάμε για την καλύτερη θεία του κόσμου!

Έκλεισε τη θέση της νονάς πριν τα γεννητούρια

Ειδικά για τις νέες θείες, ο ερχομός του ανηψιού ή της ανηψιάς είναι γεγονός κοσμοιστορικό. Τόσο πολύ ενθουσιάζονται, που δεν τους φτάνει να είναι απλώς οι θείες του, αλλά νιώθουν σαν δεύτεροι γονείς. Με λίγα λόγια, καβατζώνουν τη θέση της νονάς και δεν δέχονται κουβέντα.

Ήταν πάντα δίπλα σας τους πρώτους δύσκολους μήνες

Τους πρώτους μήνες με το παιδί, κάθε μαμά χρειάζεται στήριξη, όχι μόνο ψυχολογική, αλλά και σε πρακτικά θέματα. Αν η θεία του παιδιού ήταν εκεί όποτε τη χρειαστήκατε, τότε μην έχετε αμφιβολία ότι θα είναι και δίπλα στο ανήψι της για όλη του τη ζωή.

Του φέρνει τα καλύτερα δώρα

Ποιο παιδί δεν αγαπάει τα δώρα και δεν περιμένει τις επισκέψεις συγγενών και φίλων με χαρά και προσμονή; Αν, όμως, περιμένει τη θεία με έξτρα ενθουσιασμό, ίσως είναι γιατί εκτός από καλύτερη θεία του κόσμου, του φέρνει και τα καλύτερα δώρα του κόσμου.

Είναι η πιο διασκεδαστική μπέιμπι-σίτερ

Κάθε θεία είναι μια εν δυνάμει μπέιμπι-σίτερ, αλλά πόσο εύκολο είναι να γίνεις η καλύτερη σ’ αυτό. Αν το παιδί περνάει τόσο καλά με τη θεία του που ξεχνάει ότι λείπετε απ’ το σπίτι, τότε έχετε βρει τον άνθρωπό σας – κι εσείς και το παιδί!

Το προσέχει σαν παιδί της

Η καλύτερη θεία του κόσμου δεν θα μπορούσε παρά να βλέπει το ανήψι της σαν παιδί της, ακόμη και αφού κάνει δικά της παιδιά. Αν και η αγαπημένη θεία του παιδιού είναι για ‘κείνο μια δεύτερη μαμά, τότε παίζει να είναι το πιο τυχερό ανήψι του κόσμου.

Δεν μαρτυράει τις σκανταλιές του παιδιού

Για τα παιδιά, το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνουν σκανταλιές και το πιο δύσκολο, να τις κρύψουν. Όχι, όμως, αν έχουν μια πραγματικά τέλεια θεία, αφού είναι ο μοναδικός μεγάλος που δεν χολοσκάει κι αφήνει μερικές ζαβολιές να περάσουν απαρατήρητες.

Του μαθαίνει καινούργια πράγματα

Ένα παιδί μαθαίνει πάρα πολλά από γονείς και παππούδες, αλλά χρειάζεται κι άλλα ερεθίσματα για να μη βαριέται και να σβήνει τη δίψα του για ανακαλύψεις. Μια σούπερ θεία, δείχνει στο παιδί όλα όσα οι άλλοι δεν μπορούν ή δεν ξέρουν...

Λάμπει από ευτυχία όταν βρίσκεται μαζί του

Είναι σημαντικό για την ψυχολογία και την ανάπτυξη ενός παιδιού να νιώθει πως το αγαπάνε και πως είναι μια αστείρευτη πηγή χαράς για την οικογένεια. Αν η θεία του λάμπει από ευτυχία όταν ασχολείται μαζί του, τότε είναι για το μικρό η καλύτερη παρέα του κόσμου.

v