6 συμβουλές ομορφιάς από 6 γυναίκες της διπλανής πόρτας

6 συμβουλές ομορφιάς από 6 γυναίκες της διπλανής πόρτας

Καθώς τα χρόνια περνάνε και να νιάτα φεύγουν, αντιλαμβανόμαστε ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία, αλλά κι ότι δεν βλάπτει να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας για να διατηρήσουμε το δέρμα και το σώμα μας (και κατ επέκταση, την ψυχολογία μας) στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι παρακάτω κυρίες, εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες όπως πολλές από εμάς, το κάνουν ήδη και μοιράζονται μαζί μας το καλύτερο μυστικό τους.

Καθημερινό περπάτημα

Η Σόνια Πέρκινς ασχολείται με τη στήριξη κοριτσιών που είναι ευάλωτα επειδή μεγαλώνουν σε ασταθές οικογενειακό περιβάλλον. Για να διατηρείται σε καλή κατάσταση, προσπαθεί να ασκείται καθημερινά, ακόμη κι αν πρόκειται για έναν απλό μισάωρο περίπατο στο πάρκο αφότου αφήσει την κορούλα της στο σχολείο.

Ελαιόλαδο για το «πόδι της χήνας»

Η Τζιν Καρν-Γουλφ είναι υποδιευθύντρια σε γυμνάσιο της Φιλαντέλφια. Στα 46 της πια, προσέχει εδώ και καιρό πως να φαίνεται λίγο πιο νέα χωρίς παρεμβατικές μεθόδους. Μια από αυτές είναι να βάζει λίγο ελαιόλαδο στο δέρμα γύρω απ’ τα μάτια κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί. Έτσι, καταπολεμά την ξηρότητα που κάνει τις ρυτίδες των ματιών πιο έντονες το πρωί.

Αντηλιακό όλο τον χρόνο

Η Τζένιφερ Τσάου ασχολείται με την διατροφή παιδιών και βρεφών και πάτησε μόλις τα 40. Για εκείνη, η αποκάλυψη ήρθε όταν αποφάσισε να φορά αντηλιακό κάθε μέρα, όλο τον χρόνο. Είδε το δέρμα της να παραμένει ενυδατωμένο 24 ώρες το 24ωρο, με αποτέλεσμα να διατηρεί καλύτερα τη λάμψη, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του.

Κομπρέσες για το πρήξιμο του προσώπου

Η 60χρονη Νταϊάν Λάτικερ βοηθά παιδιά και νέους να αποφύγουν τις κακοτοπιές που κρύβουν οι δύσκολες συνθήκες ζωής τους. Πέρα απ’ την ενέργεια που αντλεί απ’ τη δουλειά της, η Νταϊάν οφείλει τη λάμψη της και σε μερικά απλά κόλπα, όπως οι κομπρέσες με χλιαρό νερό που διώχνουν το πρήξιμο του προσώπου μετά από μια δύσκολη μέρα.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω

Η Ντέμπορα Λίντνερ είναι γιατρός και οι πολύωρες εφημερίες με ελάχιστον ύπνο είναι μέρος της καθημερινότητάς της. Σύμφωνα μ’ εκείνη, ο λόγος που δείχνει πάντα φρέσκια είναι ότι δεν ξεχνά ποτέ να ενυδατώσει το σώμα και το πρόσωπό της με μια καλή λοσιόν, καθώς και να προστατεύσει τα πιο ευαίσθητα σημεία της, όπως τα χείλη, απ’ τις ακτίνες του ήλιου.

Βλέμμα που μαγνητίζει

Η Άντζι Σμιτ διατηρεί το δικό της μπλογκ ομορφιάς, άρα κάτι ξέρει για το πως να μένει λαμπερή και γοητευτική στα 54 χρόνια της. Το μυστικό της είναι ένα απλό μαύρο eyeliner: «Τα μάτια μου δείχνουν πιο φρέσκα και νεανικά, όταν διαγράφω μια λεπτή γραμμή στη βάση των βλεφαρίδων μου με ένα μαλακό μολύβι ματιών.»

Πηγή: womansday.com

v