Shapewear: ο πιο γρήγορος τρόπος να... σμιλέψετε τη σιλουέτα σας

Shapewear: ο πιο γρήγορος τρόπος να... σμιλέψετε τη σιλουέτα σας

Κακά τα ψέματα, λίγο η καραντίνα λίγο η ανεμελιά του καλοκαιριού, τα κιλάκια μας τα έχουμε πάρει όλες κι άντε να τα χάσουμε τώρα που μπαίνει το φθινόπωρο και δεν θα χωράμε στο λουλουδάτο μας φόρεμα. Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχούμε, όμως, και να κάνουμε περιττές ρυτίδες. Αντί να τα χάσουμε μπορούμε, απλώς, να τα κρύψουμε επιμελώς «παίζοντας» με τα κατάλληλα shapewear κομμάτια, που κάνουν ακόμη και την Κιμ Καρντάσιαν να μοιάζει… μπαλαρίνα.

Βεβαίως, τα σημερινά shapewear ρούχα κυκλοφορούν σε πολλές εκδοχές και καλύπτουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πλήρως ενημερωμένες, αλλά και συνειδητοποιημένες, πριν επιλέξουμε τα σωστά shapewear κομμάτια για εμάς. Επιγραμματικά, οι επιλογή μας πρέπει να γίνει με γνώμονα:

Το τελικό εφέ

Τα shapewear ρούχα δεν είναι πλέον ένα απλό κολάν ή ένας κορσές – υπάρχει ποικιλία επιλογών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε: να κρύψουμε τα σημεία που δεν μας κολακεύουν (medium), να τονίσουμε τις καμπύλες μας (medium high) ή να δημιουργήσουμε μια πιο αδύνατη φιγούρα συνολικά (high)...

Το μέρος που θέλουμε να καλύψουμε

Κάποιες από εμάς θέλουν να σμιλέψουν κοιλιά, μπούστο και οπίσθια, ένα άλλες θέλουν να τονίσουν ή να «συμμαζέψουν» μόνο ένα σημείο του σώματός τους. Υπάρχουν επιλογές shapewear για το κάθε σημείο, αλλά και πολλες επιλογές τύπου «2 σε 1» που καλύπτουν π.χ. γοφούς, οπίσθια και μέση ταυτόχρονα.

Τον τύπο του σώματός μας

Σανίδα, κλεψύδρα, φράουλα, αχλάδι, μήλο – οι 5 σωματότυποι που καθορίζουν λίγο-πολύ και το πως αγοράζουμε τα κατάλληλα ρούχα για εμάς. Έτσι γίνεται και με τα shapewear κομμάτια, αφού ο κάθε σωματότυπος συγκεντρώνει το λίπος ή χρειάζεται «γέμισμα» σε διαφορετικά σημεία για να μετασχηματιστούν σωστά οι αναλογίες του.

Το νούμερό μας  

Η λογική ενός shapewear ρούχου είναι να δίνει σχήμα στο σώμα μας και όχι να μας κόβει την αναπνοή. Με λίγα λόγια, δεν το παίρνουμε ποτέ ένα νούμερο μικρότερο επειδή πιστεύουμε ότι θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα ή δεν θέλουμε να αποδεχτούμε το νούμερό μας. Ούτε μεγαλύτερο φυσικά γιατί δεν θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε εξαρχής.

Την άνεσή μας

Επειδή, όπως και να το κάνουμε, ένα «μεσοφόρι» είναι ακόμη ένα ρούχο επάνω μας, καλό είναι να μην ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία του σώματός μας. Αντί, λοιπόν, να φοράμε οτιδήποτε, είναι προτιμότερο να δίνουμε κάτι παραπάνω για shapewear καλής ποιότητας, από βαμβακερά υφάσματα που αφήνουν το σώμα να αναπνέει χωρίς να ζεσταίνεται.

Το ρούχο που θα φορέσουμε από πάνω

Πέρα απ’ όλ’ αυτά, σημαντικό ρόλο παίζει και το ρούχο που θα φορέσουμε γιατί είναι εκείνο που καθορίζει την συνολική εικόνα μας. Για παράδειγμα, ένα κοντό, ψηλόμεσο κολάν είναι ότι πρέπει για μια pencil φούστα, ένα bodysuit με τιραντάκι ταιριάζει σε ένα εφαρμοστό μπλουζάκι και ένα σλιπ που σηκώνει τα οπίσθια είναι ότι πρέπει για ένα μοδάτο skinny τζιν.

Καλές αγορές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v