Κλείνει το πρώτο δημοτικό μετά από κρούσμα κορονοϊού

Κλείνει το πρώτο δημοτικό μετά από κρούσμα κορονοϊού

Μόλις δυο μέρες μετά τον αγιασμό, κλείνει το πρώτο δημοτικό σχολείο λόγω κρούσματος κορονοϊού. Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό σχολείο Βουτών, ενός χωριού της επαρχίας Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, με δύο δημοτικά σχολεία και 576 μόνιμους κατοίκους.

Το σχολείο, με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε τους γονείς πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου καθώς βρέθηκε θετικός εκπαιδευτικός. Ο αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας επικοινώνησε με την υπεύθυνη COVID - 19 του σχολείο, και κατέληξαν στην συγκεκριμένη απόφαση για προληπτικούς λόγους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης COVID-19 του Σχολείου μας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας κ.Μανώλη Λουμπούνη για το περιστατικό του κρούσματος εκπ/κού που παρουσιάστηκε στο Σχολείο μας, εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία συστήνεται το προσωπικό του Σχολείου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να απέχει από την εργασία του στο Σχολείο.

Κατόπιν της εισήγησης αυτής o Διευθυντής Εκπ/σης Ηρακλείου κ.Εμμανουήλ Μπελαδάκης ενημέρωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ. το οποίο αναστέλλει την λειτουργία του Σχολείου μας μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω της απουσίας του προσωπικού του.

Καλείστε λοιπόν να μην στέλνετε τα παιδιά στο Σχολείο από αύριο και θα ενημερωθείτε με νεότερο μήνυμα για τις εξελίξεις επί του θέματος».

Πηγή: in.gr

 

v