«Μπορεί να μην είμαστε πια παντρεμένοι αλλά παραμένεις υπέροχος μπαμπάς»

«Μπορεί να μην είμαστε πια παντρεμένοι αλλά παραμένεις υπέροχος μπαμπάς»

Υπάρχουν μπαμπάδες που μετά το διαζύγιο εξαφανίζονται. Σαν να τελειώνει ο ρόλος του πατέρα και γίνονται «ξένοι» που βλέπουν τα παιδιά τους αραιά και πού. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη μερίδα μπαμπάδων που είναι δίπλα στα μικρά τους και συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλωμά τους. Σ' αυτούς, λοιπόν, αφιερώνουμε το παρακάτω κείμενο μιας μαμάς που ήταν τυχερή και παρότι η σχέση με τον άντρα της έληξε, εκείνος παρέμεινε βράχος για τα παιδιά τους.

«Δεν θα μιλήσω για τον γάμο μας. Αυτή η ιστορία δεν είχε καλή κατάληξη και χωρίσαμε. Παραμένεις, όμως, ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά μας. Ο ρόλος σου δεν τελείωσε με την σχέση μας όπως και η δέσμευση και η αφοσίωση για τα παιδιά μας.

Ένας άνθρωπος μπορεί να μας απογοητεύσει σε έναν τομέα και παρόλ' αυτά να μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι σε έναν άλλο. Και αυτό νιώθω για σένα όταν σε βλέπω να είσαι με τα παιδιά μας. Είσαι καταπληκτικός πατέρας!

Έχεις ξεπεράσει κάθε μου προσδοκία και πάντα θα το λέω. Αγαπάς τα αγόρια μας πολύ και τους μαθαίνεις μέρα με τη μέρα πώς να με αγαπούν και να με σέβονται. Τα πειθαρχείς με τρυφερότητα και τα προστατεύεις. Είσαι ο ήρωάς τους. Και είσαι δίπλα τους καθημερινά. Δεν περνάει βδομάδα που να μην είσαι κοντά τους.

Ό,τι και αν συνέβη μεταξύ μας, παρά την πικρία που νιώσαμε με το διαζύγιο η καρδιά μου γεμίζει να σε βλέπω με τα παιδιά μας. Στις προπονήσεις τους, τα γενέθλιά τους, τις εκδρομές και στην καθημερινότητα.

Συμμετέχεις ενεργά στο μεγάλωμά τους και είσαι το καλύτερο πρότυπο που θα μπορούσαν να έχουν οι γιοι μας. Ξέρω ότι θα γίνουν σωστοί άντρες χάρη σε σένα που τους δείχνεις τον δρόμο για να προσπαθούν σκληρά μέχρι να τα καταφέρουν και που τους διδάσκεις να σέβονται τις γυναίκες.

Εσύ τους δείχνεις πώς πρέπει να είναι μία σωστή οικογένεια, ακόμα και όταν οι γονείς δεν είναι μαζί, και πώς πρέπει να είναι ο σωστός πατέρας- o πατέρας που θα γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Μα πάνω απ' όλα, σ' ευχαριστώ που είσαι ο πατέρας των παιδιών μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον στην θέση σου ούτε και θέλω να σκεφτώ. Ήσουν η επιλογή μου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα διάλεγα κανέναν άλλον!»

v