Μυρίζουν τα πόδια ή ο ιδρώτας του; 5 σπιτικοί τρόποι να διώξετε τις κακοσμίες του σώματος

Μυρίζουν τα πόδια ή ο ιδρώτας του; 5 σπιτικοί τρόποι να διώξετε τις κακοσμίες του σώματος

Κάθε άνθρωπος έχει την δική του, ξεχωριστή μυρωδιά η οποία τον ακολουθεί παντού και είναι μέρος της γοητείας του. Ωστόσο, κάποιες φορές,  οι οσμές του σώματός μας γίνονται ιδιαίτερα δυνατές και δυσάρεστες. Αλλά μην ανησυχείτε! Έχουμε την ιδανική λύση για εσάς, και μάλιστα φτιαγμένη με συστατικά που μπορεί να βρίσκονται ήδη στο σπίτι σας.

Ξύδι για την κακοσμία των ποδιών

Το ξίδι είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριακό φάρμακο που καταπολεμά τα βακτήρια, τους μυκήτες και μικρόβια, ενώ το οξύ που περιέχει απομακρύνει την κακοσμία των ποδιών. 

Τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε:

  • 1 μέρος ξίδι
  • 2 μέρη νερού
  • Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)

Ανακατέψτε τα σε μια λεκάνη και αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για 10 έως 20 λεπτά, μία φορά  την ημέρα, και η κακοσμία σταδιακά θα υποχωρήσει. 

Λεμόνι για την κακοσμία του σώματος

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ που προστατεύουν το σώμα από τα βακτήρια που προκαλούν οσμές. Η πλύση της μασχάλης με λεμόνι, μπορεί να αλλάξει το επίπεδο pH του σώματός σας και να βελτιώσει τη μυρωδιά του - αρεκί να το χρησιμοπιιείτε τη νύχτα ή όταν γνωρίζετε ότι θα μείνετε στο σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε:

  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι νερό

Βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα και εκαθαρίστε την περιοχή που επιθυμείτε. 

Λάδι καρύδας για την κακοσμία του στόματος

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιβακτηριακές ιδιότητες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν την στοματική υγιεινή. Το συγκεκριμένο λάδι μπορεί να μειώσει την πλάκα, την ουλίτιδα και την κακή αναπνοή.

Τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε:

  • 1 έως 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο λάδι καρύδας

Κάνε πλύσεις στο εσωτερικό του στόματος (όπως και με το στοματικό σας διάλυμα) για  5 λεπτά έως 20 λεπτά. Φτύστε το λάδι και ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.

Μαγειρική σόδα για την κακοσμία της μασχάλης

Η μαγειρική σόδα έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για εξουδετέρωση οσμών, λόγω των ισχυρών ιδιοτήτων απορρόφησης της οσμής, ενώ χρησιμοποιείται και σε αρκετά κοινά αποσμητικά. Ωστόσο, η εφαρμογή μαγειρικής σόδας σε καθαρή μορφή απευθείας στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις ευαισθησίας, επομένως είναι καλύτερο να το αναμίξετε με κάτι άλλο προτού το χρησιμοποιήσετε.

Τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε:

  • 1 μέρος μαγειρική σόδα
  • 6 μέρη αλεύρι αραβοσίτου

Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στην περιοχή της μασχάλης. 

Σκόρδο (!) για να μυρίζει καλύτερα ολόκληρο το σώμα

Αν και πολλοί θεωρούν ότι η μυρωδιά του είναι ισχυρή και δυσάρεστη, έχει αποδειχθεί πως το σκόρδο καταπολεμά τις μυρωδιές του σώματος λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων που περιέχει. Με την απλή κατανάλωση περισσότερου σκόρδου στη διατροφή σας, οι έντονες μυρωδιές του σώματος μπορούν να μειωθούν.

Τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε:

  • 3 σκελίδες αποφλοιωμένες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια νερό

Βράστε το σκόρδο με το νερό για 10 έως 15 λεπτά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στραγγίξτε το και απλώστε το σκόρδο στο σώμα σας για 30 λεπτά. Έπειτα ξεβγάλτε καλά και επαναλάβετε την διαδικασία καθημερινά. 

Πηγή: brightside.me

v