Η 2χρονη κόρη μου δεν θέλει τον πατέρα της με τον οποίο έχουμε χωρίσει. Γιατί;

Η 2χρονη κόρη μου δεν θέλει τον πατέρα της με τον οποίο έχουμε χωρίσει. Γιατί;
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Έχω μια κόρη 2 ετών. Με τον μπαμπά της έχουμε χωρίσει. Το τελευταίο διάστημα όταν έρχεται να τη πάρει για να τη δει, κλαίει, τον κλωτσάει και δε θέλει να πάει. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η υπεροχή κόρη σας εκφράζει με τον τρόπο της τα συναισθήματα και τη δυσκολία που της έχει προκαλέσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Έχουν προηγηθεί διαφωνίες και δυσκολίες μεταξύ σας, οι οποίες σας οδήγησαν σε χωρισμό. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι οι δυσκολίες δε συνεχίζουν να υπάρχουν. Επιπλέον οι αλλαγές που επιφέρει ένας χωρισμός είναι δύσκολες και χρειάζονται το χρόνο τους για να αφομοιωθούν.

Η κόρη σας λοιπόν σας επικοινωνεί το πώς νιώθει. Έχετε να την ακούσετε για να τη φροντίσετε πολύ τρυφερά ώστε να μπορέσει με το δικό της ρυθμό να αποδεχθεί τα νέα δεδομένα.

Εάν χρειαστείτε βοήθεια στη φάση αυτή, μη διστάσετε να τη ζητήσετε, καθώς πέρα από τη δυσκολία που εκφράζει η κόρη σας, σαφώς είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους σας. Ο καθένας από εσάς χρειάζεται να κάνει ότι μπορεί για να φροντιστεί. 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.   

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v