4 κονσέρβες  που πρέπει να έχεις πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σου

4 κονσέρβες  που πρέπει να έχεις πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σου

Για να γίνει το καθημερινό σας μαγείρεμα εύκολο και να μη σπαταλάτε πολύ χρόνο (και χρήμα), πρέπει να είστε καλά οργανωμένη - και η οργάνωση ξεκινά από το ντουλάπι με τα τρόφιμα! 

Το ντουλάπι μας δεν χρειάζεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο με τρόφιμα, αλλά να έχει πάντα υλικά που μας λύνουν τα χέρια και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές. Κάποιες κονσέρβες, για παράδειγμα, αξίζουν μια ξεχωριστή θέση στην τροφαποθήκη μας αφού όχι μόνο μας βγάζουν συχνά από την δύσκολη θέση, αλλά προσθέτουν και νοστιμιά στα φαγητά μας. Ποιες είναι αυτές; 

Ντοματοπελτές

Η κονσέρβα με πελτέ ντομάτας ή ψιλοκομμένη ντομάτα πρέπει να υπ.αρχει σε μεγάλο απόθεμα στο ντουλάπι μας. Είναι ένα προιόν που το χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές, ενώ όταν δεν έχουμε τίποτα να μαγειρέψουμε, μας βγάζει από την δύσκολη θέση με το πιο απλό και νόστιμο φαγητό του κόσμου: μακαρινάδα ναπολιτέν!

Που θα φανεί χρήσιμος: ο ντοματοπελτές χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές όπως τα φρέσκα φασολάκια, τις φακές και την φασολάδα, το κοκκινιστό στην κατσαρόλα, τον αρακά, και πολλά πολλά άλλα φαγητά!

Τόνος

Ο τόνος σε κονσέρβα μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση του καθημερινού μαγειρέματος. Είναι νόστιμος, θρεπτικός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Επίσης, μπορείτε να τον βρείτε σκέτο, σε ελαιόλαδο, σε άλμη ή καπνιστό. 

Που θα φανεί χρήσιμος: ο τόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτος ως συμπλήρωμα στο γεύμα σας, σε σαλάτες ή σε κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια - μια συνταγη εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη: φτιάχνετε την κόκκινη σάλτσα όπως συνήθως και, λίγο πριν σβήσετε το μάτι, ρίχνετε τον τόνο, ανακατεύετε καλά και βράζετε για μερικά λεπτά ακόμα. 

Ζαχαρούχο γάλα

Το ζαχαρούχο γάλα, καταρχάς, βοηθά σε μεγάλες κρίσεις βραδινής... λιγούρας και υπογλυκαιμίας, αφού μία κουταλιά (άντε δύο) είναι πάντα αρκετή. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε καλά όλες οι νοικοκυρές, πρόκειται για ένα προιόν που χρησιμοποιείται ευρέως στην ζαχαροπλαστική και δεν πρέπει να λέιπει από το ντουλάπι μας. 

Που θα φανεί χρήσιμο: κάποια από τ αγλυκά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζαχαρούχο γάλα είναι το cheesecake, τα σπιτικά παγωτά, τα γλυκά ψυγείου που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά ή ακόμα και στο μωσαικό σοκολάτας. 

Μανιτάρια κομμένα

Θα ήταν ωραία να μπορούσαμε να έχουμε μονίμως στο ψυγείο μας φρέσκα μανιτάρια... Ωστόσο, τα φρέσκα μανιτάρια πρέπει να καταναλώνονται γρήγορα για να μην χαλάνε με αποτέλεσμα να μας λείπουν αν τα χρειαστούμε σε ανύποπτη στιγμή! Τα μαντάρια σε κονσέρβα, πάλι, μπορούν να μας βγάλουν από μία τέτοια δύσκολη στιγμή - αρκεί να φροντίσουμε να υπάρχει στο ντουλάπι μας. 

Πού θα φανεί χρήσιμο: τα μανιτάρια σε κονσέρβα μπορούμε να τα προσθέσουμε στην ομελέτα, την πίτσα, στην σάλτσα για μακαρόνια ή σε μία γρήγορη πίτα για να δώσουμε έξτρα γεύση στο φαγητό μας.

v