Επεισόδια μεταξύ μαθητών και γονιών σε κατάληψη: ένας μαθητής νοσηλεύεται 

Επεισόδια μεταξύ μαθητών και γονιών σε κατάληψη: ένας μαθητής νοσηλεύεται

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες και πρωτόγνωρα περιστατικά. Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 2 εβδομάδες μαθημάτων, 106 σχολεία (και τμήματα αυτών) σταμάτησαν την λειτουργία τους. Παράλληλα, πάνω από 200 σχολεία σε ολόκληρη την χώρα τελούν υπό κατάληψη με βασικό τους αίτημα την μείωση των μαθητών ανά τάξη.

Ένα από αυτά τα σχολεία ήταν και το 50 Γυμνάσιο Αλίμου, όπου σημειώθηκαν εντάσεις σήμερα το πρωί, προκαλώντας αντιδράσεις και έντονες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού site του Αλίμου, κάποιοι γονείς επιχείρησαν να «σπάσουν» την κατάληψη, προσπαθώντας να απομακρύνουν τα εμπόδια από την κεντρική πόρτα του σχολείου.

Ένας μαθητής κατέγραψε με το κινητό του τις απίστευτες εικόνες που κάνουν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για  περιστατικά βίας από γονείς σε μαθητές και μαθήτριες που εκπροσωπούσαν το σχολείο τους. Μάλιστα, έπειτα από τις εντάσεις μεταξύ γονιών και μαθητών, ένας μαθητής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα τι ακριβώς συνέβη. 

Σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι απο τις σχολικές μονάδες που είναι υπό κατάληψη θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Αλίμου ώστε να βρεθεί μία λύση και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία τους.

Σε ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το alimosonline.gr  την Τρίτη σε Λύκειο του Αλίμου, οι μαθητές  ανέφεραν πως απλά ζητούν καλύτερες συνθήκες μαθημάτων εν μέσω πανδημίας και η κατάληψη είναι ο μόνος τρόπος να το καταφέρουν.

Πηγή: alimosonline.gr

v