ΕΟΔΥ: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά κάτω των 17 ετών

ΕΟΔΥ: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά κάτω των 17 ετών

Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο ΕΟΔΥ έβγαλε στη δημοσιότητα τον αριθμό των κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 17 ετών και η ραγδαία αυξητική τάση προκαλεί ανησυχίες για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα , από την αρχή της πανδημίας έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα παιδιά έως 17 ετών που είχαν νοσήσει από κορονοϊό ήταν 776. Στο διάστημα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό εκτοξεύτηκε στα 1120. Πρόκειται για μια αύξηση σχεδόν 50% μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες, γεγονός που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς και χρήζει επιπλέον εγρήγορσης και ετοιμότητας.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, τα κρούσματα στη χώρα μας πλησιάζουν τα 17500 και οι νεκροί τους 380, ενώ στις ΜΕΘ, παλεύουν καθημερινά με τον ιό 68 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους και κάποιοι άνθρωποι πολύ νεότεροι του μέσου όρου των 70 ετών. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο συνωστισμός των νέων στις πλατείες, αλλά και σε εκδηλώσεις που δεν έχουν ανασταλλεί ακόμη, με το lockdown πάντως να αποτελεί την έσχατη λύση στις εισηγήσεις των ειδικών.

Τα σχολεία πάλι, δεν προβλέπεται να κλείσουν προς το παρόν, παρ' ότι αρκετά είναι κλειστά λόγω καταλήψεων ή κρουσμάτων. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας είναι έτοιμα για εκ περιτροπής λειτουργία, αλλά και για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, αν το εισηγηθούν οι ειδικοί.

Πηγή: news247.gr

v