Μια εκπαιδευτικός βρήκε τον πιο ωραίο τρόπο να μάθει στα παιδιά να γράφουν τους αριθμούς

Μια εκπαιδευτικός βρήκε τον πιο ωραίο τρόπο να μάθει στα παιδιά να γράφουν τους αριθμούς

Το να μάθει ένα παιδί να γράφει και να διαβάζει, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουμε... Για την ακρίβεια, όσοι γονείς έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο, θυμόμαστε ακόμα τις ατέλειωτες ώρες που περνούσαμε δίπλα στο παιδί μας μέχρι να κάνει την αντιγραφή και την ανάγνωση της Α' δημοτικού! Για τα περισσότερα παιδιά, είναι ακόμα πιο δύσκολο να μάθουν να γράφουν τους αριθμούς αφού, συνήθως, τους γράφουν ανάποδα...

Μια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, όταν ήρθε αντιμέτωπη με αυτό το πρόβλημα των μαθητών της, βρήκε 2 τρόπους για να τους βοηθήσει. Μάλιστα, είχαν τέτοια επιτυχία, που αποφάσισε να τους μοιραστεί και δημόσια στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Πρώτος τρόπος

Η πρώτη στραγική της δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα λευκό χαρτί και έναν μαρκαδόρο (ή έναν πίνακα και μια κιμωλία). Το μυστικό βρίσκεται στο πώς χρησιμοποιεί το παιδί την παλάμη με την οποία δεν γράφει, όπως στις φωτογραφίες: 

Δεύτερος τρόπος

Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο απαιτητικός, αφού χρειάζεται ειδικό χάρακα που ονομάζεται «χάρακας δυσγραφίας» ή «finger spacer».Πρόκειται για ένα απλό και πρακτικό εκπαιδευτικό βοήθημα. Παρέχει τις απαραίτητες οπτικές και απτικές οδηγίες που διδάσκουν το παιδί πώς να αφήσει το σωστό διάστημα ανάμεσα σε γράμματα και λέξεις και βοηθάει στην ευκολότερη γραφή.

Για να μάθει το παιδί να γράφει τους αριθμούς, τον χρησιμοποιείτε όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες: 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v