Τα 5 ζώδια που είναι οι πιο μεγάλοι ψεύτες

Τα 5 ζώδια που είναι οι πιο μεγάλοι ψεύτες

Λίγο-πολύ όλοι έχουμε πει ψέματα στη ζωή μας! Άλλοτε μικρά, άλλοτε μεγάλα-όλοι έχουμε «αλλάξει» ή αποκρύψει κάποια στιγμή την αλήθεια. Βέβαια, ορισμένοι έχουν το ψέμα στο... τσεπάκι τους και σύμφωνα με τους αστρολόγους αυτά τα 5 ζώδια είναι πρωτοξάδελφα του Πινόκιο και δεν διστάζουν να πουλήσουν το δικό τους παραμύθι.

Ζυγός

Κι όμως, οι ισορροπημένοι και δίκαιοι Ζυγοί δεν θα διστάσουν να πουν ψέματα. Είτε για να μην δυσαρεστήσουν κάποιον είτε για να καθυστερήσουν όσο περισσότερο μπορούν την έκβαση μιας κατάστασης, θα αποκρύψουν την αλήθεια και, αν τους συμφέρει, θα την παραποιήσουν κιόλας! Σε γενικές γραμμές, όμως, αποφεύγουν να βάζουν τον εαυτό τους σε τέτοια θέση καθώς, ως γνωστό, το ένα ψέμα φέρνει τ' άλλο και δυσκολεύονται  και στο να τα θυμηθούν και να τα συνεχίσουν.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι ο μετρ του ψεύδους και χειρίζεται μυθοπλασία και πραγματικότητα με τρομερή μαεστρία. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πολύ απλά είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να πει την αλήθεια. Αμέσως, νιώθει ευάλωτος και «γυμνός» και πιστεύει ότι όλοι θα τον εκμεταλλευτούν και θα τον πληγώσουν. Είναι μια άμυνα αυτοπροστασίας που, όμως, κουράζει και τον ίδιο με τις δικαιολογίες και τις υπεκφυγές του.

Ιχθύς

Ένας ακόμη Πινόκιο του ζωδιακού κύκλου είναι και ο Ιχθύς. Στην δική του περίπτωση τα περισσότερα απ' τα ψέματά του είναι «άκακα» και άνευ ουσίας. Αυτό το ζώδιο ζει και ονειροπολεί στη δική του φούσκα, με αποτέλεσμα ό,τι και όποιος ενδέχεται να τον απειλήσει να τον λούζει με δικαιολογίες και παραποιημένες αλήθειες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, δεν δημιουργείται με τους γύρω του αλλά με τον ίδιο τους τον εαυτό καθώς δεν έχει τάση προς την εξαπάτηση, αλλά προς την αυταπάτη.

Καρκίνος

Χαρακτηριστικό του Καρκίνου είναι ότι δεν θέλει να στενοχωρεί τους άλλους κυρίως όμως να γίνεται δυσάρεστος στους γύρω του. Προκειμένου, λοιπόν, να διατηρήσει μια καλή εικόνα, «ανοίγει» το κουτάκι με τα ψέματα και τις περισσότερες φορές δεν ξέρει-και δεν μπορεί- να τα σταματήσει. Αρκετές φορές μετανιώνει, όμως, ποτέ δεν θα ρισκάρει να παραδεχτεί την αλήθεια ότι δηλαδή έλεγε ψέματα εξαρχής.

Λέων

Τα λιονταράκια βρίσκονται στο τέλος της λίστας γιατί δεν λένε ακριβώς ψέματα! Κυρίως, τους αρέσει να ζουν σ' ένα ψέμα... Μεγαλοποιούν τις καταστάσεις γύρω τους για να αναδείξουν τον εαυτό τους και να τονώσουν την (συχνά πληγωμένη) αυτοπεποίθησή τους. Τα ψέματά τους δεν κρύβουν δόλο, ούτε θέλουν να εξαπατήσουν κανέναν. Απλώς θέλουν να νιώθουν καλύτεροι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v