Πες μου το ζώδιό της να σου πω αν είναι φίλη ή… φίδι

Πες μου το ζώδιό της να σου πω αν είναι φίλη ή… φίδι

Κακά τα ψέματα, η φιλία είναι πράγμα ιερό και όταν η κολλητή σου την τιμάει μπορεί να ομορφύνει τη ζωή σου και να σου χαρίσει απίστευτες στιγμές συναισθηματικής ευεξίας. Τι γίνεται όμως όταν μια φίλη μας αποδεικνύεται όχι και τόσο κολλητή όσο νομίζαμε; Η προδοσία δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία γι’ αυτό πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα πριν επενδύσουμε τα πάντα σε μια φιλία. Πώς; Ακούγοντας τις ανιδιοτελείς συμβουλές που έχουν για μας οι πιστοί φίλοι μας, τα άστρα.

Κριός

Οι Κριοί είναι γνωστοί για την ωμή ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, χαρακτηριστικά που μπορεί να σφυρηλατίσουν μια χαλύβδινη φιλία, αλλά και να τη διαλύσουν πριν προλάβεις να πείς «αυτοκολλητούληδες». Στα συν, ότι δεν θα κάνει ποτέ κάτι πίσω από την πλάτη σου.

Ταύρος

Πεισματάρηδες και ασυμβίβαστοι, οι Ταύροι δυσκολεύουν τους φίλους τους, αλλά τιμούν τις φιλίες τους, κυρίως επειδή χτίζονται αργά και με γνώμονα το πόσο άνετα νιώθουν με τους άλλους. Κι αν δεν τον κερδίσεις, θα προτιμήσει να απομακρυνθεί απ’ το να σε προδώσει.

Δίδυμος

Έχουν πολύ πλάκα οι Δίδυμοι και μπορούν να «ανεβάσουν» τους φίλους τους ανά πάσα στιγμή με την ωραία τους τρέλα, αλλά η ασυνέπεια και η ροπή τους προς το κουτσομπολιό τους κάνει αρκετά επίφοβους στον εμπιστευτικό και κρίσιμο ρόλο του... κολλητού.

Καρκίνος

Βαθιά συναισθηματικοί και… ερωτευμένοι με τη φιλία, οι Καρκίνοι γίνονται φίλοι-προστάτες, αρκεί να μην τους πατήσεις τον κάλο.  Με λίγα λόγια, αν τους πληγώσεις, ακόμη κι αν δεν το έχεις καταλάβει καν, έχεις υπογράψει συμβόλαιο για να πληγωθείς κι εσύ!

Λέων

Οι Λέοντες είναι πληθωρικοί, γαλαντόμοι και γλεντζέδες, οπότε μοιάζουν συχνά να είναι οι ιδανικοί φίλοι για τον καθένα. Ο εγωκεντρισμός τους, όμως, σε συνδυασμό με την ανάγκη τους για επιβεβαίωση τους κάνει να προσεγγίζουν τη φιλία κάπως… επιφανειακά.

Παρθένος

Τους Παρθένους φίλους σου δεν τους διαλέγεις εσύ, σε διαλέγουν εκείνοι και, αν συμβεί αυτό, γίνονται χαλί να τους πατήσεις. Αρκεί να μην φοράς παπούτσια γιατί είναι υποχόνδριοι και γκρινιάρηδες και… τέλος πάντων! Τουλάχιστον, μπορείς να βασιστείς σ’ αυτούς.

Ζυγός

Για τους Ζυγούς, τους διπλωμάτες του ζωδιακού κύκλου, το μεγαλύτερο προσόν τους είναι και το μεγαλύτερο ελάττωμά τους, αφού στην προσπάθειά τους να τα έχουν καλά με όλους, θυσιάζουν πολλές φορές αυτό που μετράει πιο πολύ, την εμπιστοσύνη του ενός.

Σκορπιός

Παθιασμένοι με όλα, παθιασμένοι και με τη φιλία, οι Σκορπιοί δεν ξανοίγονται εύκολα, αλλά αν τους κερδίσεις το παίρνουν παραπάνω από ζεστά. Ο κίνδυνος εδώ είναι να γίνουν αντί για κολλητοί… κολιτσίδες και, αν δεν ενδώσεις, άσπονδοι εχθροί σου.

Τοξότης

Καλόκαρδοι, φιλικοί, ανήσυχα πνεύματα και λάτρεις της διασκέδασης, οι Τοξότες είναι η καλύτερη παρέα. Τους θέλουν όμως όλοι για φίλους κι αυτό τους δίνει υπερβολική αυτοπεποίθηση και το άλοθι να αποφεύγουν τις ευθύνες μιας δυνατής φιλίας.

Αιγόκερως

Σχολαστικοί, επιλεκτικοί και περήφανοι, οι Αιγόκεροι ξέρουν να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις μια φιλίας και να σου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι, όμως, και λίγο συμφεροντολόγοι, κάτι που δεν σ’ αφήνει ποτέ να νιώσεις σιγουριά δίπλα τους.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι έχουν ενσυναίσθηση, διαίσθηση και την ικανότητα να δένονται με τους άλλους χωρίς να προκολλώνται συναισθηματικά σ’ αυτούς. Κοντολογίς, είναι οι τέλειοι κολλητοί: αφοσιωμένοι όχι στην ιδέα της φιλίας, αλλά σ’ εκείνον που την ενσαρκώνει γι’ αυτούς.

Ιχθύς

Δοτικοί και ονειροπόλοι, οι Ιχθείς έχουν την τάση να ιδανικοποιούν μια φιλία και στην πορεία να δίνουν περισσότερα απ’ όσα παίρνουν. Η προσγείωση σ’ αυτήν τη πραγματικότητα, όμως, μπορεί να τους οδηγήσει σε απρόβλεπτες αντιδράσεις που δεν έχουν πάντα καλό τέλος.

v