Το χαμόγελο ενός παιδιού είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο!

Το χαμόγελο ενός παιδιού είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο!

Ο κόσμος είναι γεμάτος ομορφιές, εικόνες και εμπειρίες που ευφραίνουν τις αισθήσεις και μας γεμίζουν με τα πιο ευχάριστα συναισθήματα. Υπάρχει, όμως, και μια εικόνα τόσο δυνατή και επιδραστική που δεν θα μπορούσε να έχει φιλοτεχνήσει ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης και να φανταστεί ο μεγαλύτερος παραμυθάς. Είναι το ομορφότερο απ’ όλα τα όμορφα, το πιο υπέροχο και συγκλονιστικό πράγμα στον κόσμο: το παιδικό χαμόγελο!

Μας φτιάχνει τη μέρα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο βάλσαμο για τις σκοτούρες και την κούραση της καθημερινότητας απ’ το παιδικό χαμόγελο. Όσο ταλαιπωρημένη και αν είσαι, όσο μπουχτισμένη και αγχωμένη για τα μικρά και τα μεγάλα, μόλις αντικρύσεις το χαμόγελο του παιδιού σου ο ήλιος ανατέλλει στην καρδιά σου κι όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Θυμάσαι σα να λέμε ποια είναι η πρώτη σου προτεραιότητα: να διατηρήσεις αυτό το προσωπάκι χαμογελαστό κι ευτυχισμένο.

Μας γεμίζει αισιοδοξία

Καμιά φορά, μετά από μια δύσκολη μέρα που τίποτε δεν έχει πάει καλά, δεν είναι καθόλου δύσκολο να σε πάρει από κάτω και, αποκαρδιωμένη καθώς είσαι, να δεις μπροστά σου το μέλλον σκοτεινό και συννεφιασμένο. Αρκεί όμως ένα χαμόγελο απ’ το μικρό σου αγγελούδι και η σκοτεινιά δίνει τη θέση της στο φως. Ένα κύμα αισιοδοξίας σε πλημμυρίζει και αυτά που σου ‘μοιαζαν ακατόρθωτα τώρα μοιάζουν παιχνιδάκι.

Μας θυμίζει πως είναι να είσαι παιδί

Μεγαλώνοντας, είναι αλήθεια όχι χάνουμε πολλά από εκείνα που κάνουν τη ζωή μας όμορφη όταν είμαστε παιδιά: τον αυθορμητισμό, το θάρρος, την αθωότητα κ.α. Μόλις όμως γίνουμε γονείς, η ζωή μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναγίνουμε παιδιά μέσω των παιδιών μας. Και είναι το λαμπερό τους χαμόγελο αυτό που φέρνει στον νου και την ψυχή μας όλες εκείνες τις μνήμες και τα συναισθήματα που ευφραίνουν την ενήλικη καρδιά μας.

Μας δίνει δύναμη ν’ αντιμετωπίσουμε τα πάντα

Πολλές φορές, η ζωή μας βάζει εμπόδια που ούτε είχαμε φανταστεί ποτέ κι όταν είσαι γονιός, πρέπει να έχεις διπλές και τρίδιπλες αντοχές για να τα ξεπεράσεις, ενώ ταυτόχρονα φροντίζεις να μη λείψει τίποτα στο μικρό σου. Κι όμως, όποτε νιώθεις πως έχεις ξεμείνει από δυνάμεις, παίρνεις αγκαλιά το παιδί σου, παίζεις μαζί του και απ’ τα χαμόγελα και τα γέλια του αντλείς θαρρείς όλη τη δύναμη του κόσμου για να συνεχίσεις τον αγώνα σου.

Μας βεβαιώνει πως το παιδί μας είναι ευτυχισμένο

Δεν υπάρχει στιγμή στη ζωή ενός γονιού που να μην ανησυχεί αν το παιδί του νιώθει χαρούμενο κι ευτυχισμένο δίπλα του. Τότε είναι που ψάχνει ένα σημάδι για να βεβαιωθεί ότι έχει κάνει το καθήκον του, πως έχει φροντίσει για όλα και η ζωή του μικρού του άγγελου είναι ένα όνειρο. Λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να σβήσει αυτήν την αγωνία για τα καλά, όσο ένα αυθόρμητο τεράστιο παιδικό χαμόγελο, γεμάτο απ’ τη χαρά και το φως της ζωής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v