Δίκη ΧΑ: δικαίωση για τη Μάγδα Φύσσα, τη μάνα-σύμβολο κατά της φασιστικής βίας

Δίκη ΧΑ: δικαίωση για τη Μάγδα Φύσσα, τη μάνα-σύμβολο κατά της φασιστικής βίας

Η σημερινή ημέρα αναμενόταν απο καιρό ως εξαιρετικά σημαντική για όλους όσους έχουν νιώσει στο πετσί τους τη φασιστική βία, αλλά κυρίως για τη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του Παύλου που 5,5 χρόνια τώρα δεν έλειψε ούτε μέρα απ’ το δικαστήριο κι έγινε το αδιαφιλονίκητο σύμβολο του αγώνα κατά του φασισμού και των σύγχρονων εκφάνσεών του.

Πριν από λίγα λεπτά, η χαροκαμμένη μάνα δικαιώθηκε, αφού οι 16 απ’ τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, επτά απ’ τους κατηγορούμενους βουλευτές της ΧΑ βρέθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και 11 από αυτούς για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η κατηγορία στην υπόθεση των μελών του ΠΑΜΕ μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε απόπειρα σωματικής βλάβης και βρέθηκαν ένοχοι ολοι οι κατηγορούμενοι.

Ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας βρέθηκαν οι κατηγορούμενοι και στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών.

«Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου». Και το πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε ένα εκκωφαντικό χειροκρότημα!

v