Μεγαλώνοντας τη γυναίκα του μέλλοντος: 3 πολύτιμες συμβουλές για κοριτσομαμάδες

Μεγαλώνοντας τη γυναίκα του μέλλοντος: 3 πολύτιμες συμβουλές για κοριτσομαμάδες

Το να μεγαλώνεις κορίτσια είναι τεράστια ευθύνη. Μια κόρη σημαίνει πολλά περισσότερα από τρυφερές αγκαλιές, ροζ φουστίτσες και χαριτωμένα κοκαλάκια. Σημαίνει πρώτα απ' όλα να μπορέσεις να την κάνεις δυνατή και αυτόνομη, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε έναν κόσμο που ακόμα κουβαλά παρωχημένα στερεότυπα. Να της δώσεις την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει τα θέλω της. 

Ναι, η ευθύνη που βαραίνει εμάς τις κοριτσομαμάδες είναι είναι τεράστια, γι' αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε στις κόρες μας αυτά τα 3 πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Nα κυνηγάει τα όνειρά της

Από μικρή ηλικία πρέπει να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια μας να κυνηγούν τα όνειρά τους και να διεκδικούν τα θέλω τους. Μπορούν να γίνουν ό,τι θελήσουν και να ζήσουν όπως θέλουν αρκεί να είναι ευτυχισμένες! Δεν υπάρχουν αντρικά επαγγέλματα. Αν το κοριτσάκι σας θελήσει να γίνει πιλότος ή ακόμα και αστροναύτης, στηρίξτε τη και βοηθήστε τη. Η αυτοπεποίθηση χτίζεται μέσα στην οικογένεια... 

Να αγαπήσει τον εαυτό της για αυτό που είναι

Μάθετε στην κόρη σας να αγαπά τον εαυτό της γι' αυτό που είναι και όπως είναι. Πιο σημαντικό από ένα όμορφο πρόσωπο και σώμα είναι το μυαλό και η καλή καρδιά. Εξηγήστε της από μικρή ηλικία ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική- σε κάποιους θα αρέσουμε και σε κάποιους άλλους όχι- ο καλός χαρακτήρας, όμως, είναι αυτός που προκαλεί τη συμπάθεια και την αγάπη από τους γύρω μας!

Να έχει μια ουσιαστική σχέση με τον πατέρα της

Εμείς οι μαμάδες αποτελούμε το πιο σημαντικό πρότυπο για τις κόρες μας, όμως και οι μπαμπάδες δεν πάνε πίσω! Ενθαρρύνετε μπαμπά και κόρη να δεθούν με μία σχέση που έχει να της μάθει πολλά, όπως π.χ. πώς πρέπει να της φέρεται ένας άντρας, τον σεβασμό με πόσα διαφορετικά παιχνίδια μπορεί να την απασχολήσει ακόμη και πώς να αλλάζει λάστιχο στο αυτοκίνητο. Είπαμε μεγαλώνουμε τις γυναίκες του μελλόντος! Που στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και δεν έχουν ανάγκη κανέναν!

v