Έγινε μαμά στα 50 και στέλνει ένα υπέροχο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Έγινε μαμά στα 50 και στέλνει ένα υπέροχο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Την λένε Μία Κόλλια, είναι δημοσιογράφος και αποφάσισε να κάνει το πρώτο της παιδί στα 50. Μια απόφαση που, εκτός από άσκοπη κριτική, προκάλεσε και πολλά μηνύματα συμπαράστασης και επιδοκιμασίας. Η κα. Κόλλια, γράφοντας για την εμπειρία της μητρότητας, έφερε στην επιφάνεια τον κοινωνικό στιγματισμό που νιώθουν οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί μετά τα 40 ή τα 45 και, στην εκπομπή Pοp Up που ήταν καλεσμένη, απευθύνθηκε σε όλες τις γυναίκες λέγοντάς τους να μην ακούν κανέναν και να μην φοβούνται τίποτα.

Οι γυναίκες που θέλουν παιδί μετά τα 45 βιώνουν bullying

«Νομίζω ούτε εγώ το περίμενα, αλλά δεν το είχα σκεφτεί κιόλας. Δεν είχα σκεφτεί ότι είμαι 50. Μόνο πρακτικά. Να είναι όλα καλά», είπε η Μία Κόλλια, ενώ τόνισε πως γράφοντας ένα άρθρο για την εμπειρία της, δέχθηκε μηνύματα που της προκάλεσαν σοκ.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζούμε στο 2020 και οι γυναίκες νιώθουν τόσο άσχημα. Βιώνουν μπούλινγκ, φοβούνται. Μου λένε ότι τους έδωσα θάρρος να προσπαθήσουν να κάνουν παιδί μετά τα 45. Δεν το θεωρώ τόσο τρομερό. απευθύνθηκε  Θέλω να πω παιδιά κάνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο», είπε η δημοσιογράφος.

Υπάρχει κοινωνικός στιγματισμός

«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι γυναίκες νιώθουν ένα κοινωνικό στίγμα. Μια κοπέλα στα 47 μου έγραψε ότι η πεθερά της είπε στον γιο της “Πού πας με την 50άρα να κάνεις παιδί;” Εγώ έλεγα είμαι 50 στα 48. Δεν το σκέφτηκα το θέμα της ηλικίας ποτέ με αυτή την έννοια. Καθόλου» είπε η δημοσιογράφος, αναφέροντας στη συνέχεια την αδιακρισία και την εύκολη κριτική του καναπέ που επικρατεί στην εποχή μας.

«Στενοχωριέμαι πολύ γι αυτές τις γυναίκες. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε γι αυτά τα ζητήματα. Όταν σε δουν έγκυο παίρνουν όλοι ένα αυτόματα δικαίωμα να σε ρωτήσουν ό,τι υπάρχει στο κεφάλι τους. Θα θηλάσεις; Θα το στείλεις εκεί;» λέει η Μία Κόλλια και συνεχίζει:

Δεν πρέπει να φοβόμαστε

«Υπήρχαν και υπάρχουν αντικειμενικά θέματα, όπως η πίεση που μπορείς να ανεβάσεις. Αυτό μου το είχε πει ο γιατρός. Εγώ μάλλον είμαι και τυχερή έχω καλό οργανισμό, πρόσεξα και λίγο και είχα μια εύκολη εγκυμοσύνη. Έκανα όλες τις εξετάσεις που έπρεπε για να βεβαιωθώ ότι το παιδί είναι καλά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να εξετάσεις τα πάντα και υπάρχουν εξετάσεις πολύ αναλυτικές. Νομίζω ότι δεν πρέπει να φοβούνται οι γυναίκες, να μην ακούνε τίποτα».

Πηγή: ladylike.gr

v