«Είναι υπέροχο να βλέπεις τη μικρή σου αδερφή να γίνεται μαμά»

«Είναι υπέροχο να βλέπεις τη μικρή σου αδερφή να γίνεται μαμά»

H μικρή μας αδερφή είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μας έκαναν οι γονείς μας. Είναι απίστευτο πως καταφέρνει να την έχουμε σαν «κόρη» μας και ταυτόχρονα να είναι και η κολλητή μας. Κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τις βλέπουμε να είναι ευτυχισμένες και να γίνονται μαμάδες. Το παρακάτω άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλες τις μεγάλες αδερφές!

«Η εικόνα της μικρής μου αδερφής να νανουρίζει και να σιγοτραγουδά στο μωρό της, μου προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Αγκαλιάζει τον νεογέννητο γιο της στοργικά και του ψιθυρίζει τρυφερά λόγια που τον ηρεμούν. Πραγματικά με έχει γοητεύσει η ωριμότητά της και η αβίαστη μετάβασή της στον νέο της ρόλο. Είναι υπέροχη! Ο ρόλος της μητέρας της ταιριάζει απόλυτα.

Είναι υπομονετική και ήρεμη και λάμπει από ευτυχία. Μου θυμίζει την μαμά μας, η οποία δυστυχώς έφυγε από τη ζωή πριν μερικά χρόνια. Πόσο περήφανη θα ήταν για τη μικρή της κόρη!

Την χαζεύω να κάνει γκριμάτσες στον μικρό της και το βλέμμα της πιάνει το δικό μου. Μου χαμογελάει σχεδόν ντροπαλά και με πλημμυρίζουν εκατοντάδες εικόνες από τότε που ήμασταν παιδιά. Είναι η μικρή μου αδερφή- το κοριτσάκι που έτρεχε συνεχώς από πίσω μου και μου ζητούσε παιχνίδια και αγκαλιές. Αργότερα, η μουτρωμένη έφηβη που έπαιρνε στα κρυφά τα ρούχα και τα κραγιόν μου. Η γυναίκα που κυνήγησε τα όνειρά της και πέτυχε στη δουλειά των ονείρων της. Και τώρα είναι μαμά. Η πιο γλυκιά μαμά του κόσμου!

Τα χρόνια πέρασαν, όμως, στα μάτια μου παραμένει η ''μικρή'' της οικογένειας. Η μικρή μου αδερφή. Ακόμα νιώθω ότι πρέπει να την προστατεύσω και ας βλέπω ότι δεν το έχει ανάγκη. Έχει τεράστια δύναμη μέσα της.

Καθώς σκύβω πάνω απ' την κούνια του ανιψιού μου, αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη και περηφάνεια. Ο μικρός μπορεί να μην γνωρίσει τις αγκαλιές και τα χάδια της γιαγιάς του, όμως, θα έχει εμένα. Και πραγματικά το πιστεύω: θα είμαι καταπληκτική θεία! Τον νιώθω σαν παιδί μου και ευελπιστώ να με νιώσει σαν δεύτερη μαμά του μεγαλώνοντας.

To να βλέπεις τη μικρή σου αδερφή να γίνεται μαμά είναι συγκινητικό και υπέροχο. Σου ξυπνάει πρωτόγνωρα συναισθήματα και σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι πόσο μεγάλη αξία έχει η ζωή μας.

Για σένα, όμως, παραμένει αειθαλής, αιωνίως μικρή και πάντα θα είσαι η μεγάλη της αδερφή που θα τα βάλει με όλους και όλα για να είναι πάντα ευτυχισμένη!»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v