5 τέλεια δώρα για να κάνετε τη ζωή μια μέλλουσας μαμάς πιο εύκολη

5 τέλεια δώρα για να κάνετε τη ζωή μια μέλλουσας μαμάς πιο εύκολη

Για κάθε μέλλουσα μαμά, το κύριο μέλημα πριν και μετά τη γέννα είναι να φροντίσει τις ανάγκες του μικρού της. Ειδικά αν είναι η πρώτη της φορά, δύσκολα μπορείνα προβλέψει τι πρόκειται να περιλαμβάνει η νέα της καθημερινότητα – τα δύσκολα ωράρια, την κούραση, τις δουλειές που μένουν πίσω κλπ. Οι σύζυγοι, όμως, όπως και οι φίλοι και συγγενείς, μπορούν να δουν πιο καθαρά αυτό που περιμένει τη μαμά και να βάλουν το λιθαράκι τους στο να γίνει λίγο πιο εύκολο για ‘κείνη.

Πώς; Μα φυσικά με ένα αληθινά πρακτικό δώρο που θα της εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια, όπως τα παρακάτω.

Μια υπερσύγχρονη σκούπα ρομπότ



Ίσως ακούγεται σαν μια υπεργκατζετιά που υπόσχεται πολλά και κάνει λίγα, αλλά πιστέψτε μας, μια σκούπα ρομπότ νέας γενιάς είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται κάθε νέα μαμά – κάθε μαμά, για την ακρίβεια. Εντάξει, δεν κάνει τη γενική καθαριότητα του σπιτιού με το πάτημα ενός κουμπιού… Είναι, όμως, τέλεια για το καθημερινό σκούπισμα (και σφουγγάρισμα αν έχει κι αυτή τη δυνατότητα) που, μόλις το μωρό αρχίσει να οργώνει το σπίτι μπουσουλώντας, είναι απολύτως απαραίτητο και 1 και 2 και 3 φορές τη μέρα.

Ένας αποστειρωτής πολλών θέσεων



Εάν μια νέα μαμά δεν θηλάσει, ο αποστειρωτής όχι μόνο θα βγάλει τα λεφτά του, αλλά θα κερδίσει στους γονείς άπειρο χρόνο που θα έχαναν σε βρασίματα κλπ. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες που η κούραση απαιτεί… «συντομεύσεις», ο αποστειρωτής είναι η αποδοτικότερη! Για τη μαμά που θηλάζει και πρέπει να λείψει για δουλειά ή να κοιμηθεί όλη τη νύχτα, ο αποστειρωτής επιτρέπει να αποστειρώνει γρήγορα τα εξαρτήματα του θηλάστρου, ενώ επιτρέπει στον μπαμπά να ετοιμάσει το μπουκάλι που θα ταΐσει το παιδί στο πι και φι.

Ένα καλής ποιότητας ραβδομπλέντερ



Όταν μια νέα μαμά δει ένα ραβδομπλέντερ ανάμεσα στα δώρα της, είναι φυσικό να απορήσει γιατί δεν της το πήραν στον... γάμο. Κι όμως, πρόκειται για μια συσκευή που καμία μαμά δεν πρέπει να στερηθεί τον πρώτο καιρό με το μικρό της, αφού ποτέ άλλοτε δεν θα χρησιμοποιήσει τόσο πολύ όσο κατά την περίοδο που το παιδί θα ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές με τη μορφή πουρέ ή φρουτόκρεμας. Σίγουρα, η δουλειά γίνεται και σε ένα μούλτι, αλλά η ευκολία του ραβδομπλέντερ στη χρήση και το καθάρισμα είναι αξεπέραστη.

Μια αναπαυτική μπερζέρα



Ο θηλασμός, ειδικά τους πρώτους 2 μήνες δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Θέλει υπομονή, τεχνική και αρκετές αντοχές αφού, αναλόγως με το στάδιο ανάπτυξης του παιδιού, μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα. Πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι η άνεση της μαμάς την ώρα που θηλάζει. Οι στάσεις που μπορεί να επιλέξει είναι πολλές, αλλά για την καθιστή δεν υπάρχει πιο άνετο έπιπλο από μια κλασική μπερζέρα, μια πολυθρόνα δηλαδή με φαρδιά μπράτσα, ψηλή πλάτη και «αυτάκια» για να γέρνεις το κεφάλι.

Ένας εύχρηστος κάδος για πάνες



Κανείς νέος γονιός δεν το αντιλαμβάνεται πριν το ζήσει, αλλά οι πάνες που θα χρησιμοποιήσει (και θα πετάξει) είναι κυριολεκτικά... άπειρες. Το άλλο θέμα με τις πάνες είναι ότι, από ένα σημείο και μετά, μυρίζουν πολύ και δεν είναι καθόλου ευχάριστο να συσσωρεύονται σε έναν απλό κάδο δίπλα στην αλλαξιέρα. Ευτυχώς, υπάρχουν ειδικοί κάδοι που απομονώνουν τις πάνες ώσπου να γεμίσει η σακούλα (επιλέξτε κάποιον που παίρνει όλων των ειδών τις σακούλες) κι έτσι δεν χρειάζεται να τις πετάμε κάθε λίγο και λιγάκι.

v