42χρονη μητέρα γέννησε τα δίδυμα της κόρης της που έπασχε από καρκίνο!

42χρονη μητέρα γέννησε τα δίδυμα της κόρης της που έπασχε από καρκίνο!

Πολλά έχουν ειπωθεί για την άνευ όρων αγάπη της μάνας... Οι περισσότερες από εμάς, εξάλλου, το αποδεικνύουμε διαρκώς, μέσα από μικρές, καθημερινές πράξεις προς τα παιδιά μας. Μερικές φορές, όμως, η ζωή τα φέρνει έτσι που μια μάνα πρέπει να δείξει την αγάπη της μέσα από πιο μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 42χρονη Σίλα που, προθυμοποιήθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα για την κόρη της όταν εκείνη διαγνώστηκε με καρκίνο. 

Η Μικαέλα στα 23 της ήταν ήδη μητέρα ενός παιδιού και προσπαθούσε να αποκτήσει κι ένα δεύτερο όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο γιατρός της πρόετεινε ολική υστερεκτομή και χημειοθεραπείες, κι αμέσως σκέφτηκε τη λύση της παρένθετης μητέρας ώστε να χαρίσει στο πρωτότοκό της ένα αδελφάκι. 

Ωστόσο, αυτή ήταν μια λύση που δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά και σιγά σιγά είδε τις ελπίδες της να εξανεμίζονται. 

Η λύση ήρθε από την μητέρα της Μικαέλα, τη Σίλα, η οποία προθυμοποιήθηκε να κυοφορήσει εκείνη το παιδί της κόρης της. όπως εξομολογήθηκε η Μικαέλα στη βρετανική Sun: «Η μητέρα μου ήξερε ότι δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε οικονομικά τη λύση της παρένθετης. Ήταν αδύνατον. Και τότε εκείνη μου είπε: "Εάν μου επιτρέπεται, θα το κάνω εγώ".

Η Σίλα ήταν 16 ετών, όταν γέννησε την Μικαέλα, με την οποία έμοιαζαν περισσότερο σαν αδελφές, παρά σαν μητέρα και κόρη.

Η 42χρονη – τότε- Σίλα ανησυχούσε μήπως οι γιατροί δεν της επιτρέψουν να γίνει παρένθετη. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και προχώρησαν στην εμφύτευση. Η 44χρονη σήμερα Σίλα λέει: «Γέλασα όταν έγινε η εμφύτευση. Είναι η πρώτη φορά που έμεινα έγκυος χωρίς άνδρα στο δωμάτιο».

Τα άλλα δύο παιδιά της Σίλα είναι 11 και 14 ετών. Παρόλα αυτά, για τη Μικαέλα δεν ήταν μία εύκολη περίοδος, καθώς η μητέρα και τα μωρά της βρίσκονταν σε μία απόσταση περίπου μίας ώρας και ανησυχούσε μήπως δεν αναπτύξει δέσιμο μαζί τους. Μάλιστα, είχε κάποτε ευχηθεί να κάνει δίδυμα.

Η μητέρα της όμως την καθησύχασε από την αρχή ότι τα μωρά δεν ήταν δικά της και προετοιμαζόταν για τη στιγμή που θα τα αποχωριστεί και θα καταλήξουν στα χέρια της Μικαέλα. Αυτό που την ένοιαζε ήταν να γεννηθούν υγιή.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 36 εβδομάδες, μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη καισαρική. Σήμερα τα δίδυμα είναι υγιέστατα, ενώ η Μικαέλα χαρούμενη λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον δεσμό μεταξύ τους.

Πηγή: newsitamea.gr

v