5 τρόποι που το μωράκι σας σάς λέει «σ’ αγαπώ» (με τον τρόπο του)

5 τρόποι που το μωράκι σας σάς λέει «σ’ αγαπώ» (με τον τρόπο του)

Το μωράκι μας είναι ο έρωτας της ζωής μας! Ειδικά τον πρώτο καιρό που επιτέλους το γνωρίζουμε, έχουμε κυριολεκτικά μάτια μόνο γι' αυτό. Του μιλάμε, το φροντίζουμε, του τραγουδάμε, το κρατάμε αγκαλιά και δεν χάνουμε ευκαιρία να του λέμε πόσο πολύ το αγαπάμε!

Μερικές φορές, μάλιστα, αναρωτιόμαστε αν μας καταλαβαίνει... και η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνει τις λέξεις μας, αλλά εισπράττει την αγάπη μας και με το παραπάνω. Μάλιστα, μας την ανταποδίδει στο διπλάσιο με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο που φωνάζει από μακριά «Μανούλα, σ' αγαπώ»... 

Κουρνιάζει στην αγκαλιά μας ευχαριστημένο...

Αν έχετε προσέξει το ύφος που έχει το μωράκι σας όταν κουρνιάζει ήρεμο στην αγκαλιά σας και κοιμάται, τότε ξέρετε πως κάνετε καλή δουλειά. Του παρέχετε την ασφάλεια που χρειάζεται, καλύπτετε τις ανάγκες του και πλέον η αγκαλιά σας είναι το καταφύγιό του. Κι εκείνο σας δείχνει την αγάπη του με την προτίμηση της αγκαλιά σας...

Μας χαμογελάει

Το χαμόγελο του μωρού μας, είναι το πιο ειλικρινές χαμόγελο που θα συναντήσουμε ποτέ! Το χαμόγελο που σκάει το μωράκι είναι ένας τρόπος δημιουργίας δεσμού με εμάς. Έρευνες έχουν δείξει ότι, σε ηλικία 6 με 8 μηνών, τα μωράκια ταυτίζουν το πρόσωπο των γονιών τους με κάτι χαρούμενο και διασκεδαστικό.

Μας κοιτάζει επίμονα και έντονα!

Τα πρώτα πράγματα που αναγνωρίζει ένα μωράκι είναι το πρόσωπο και η μυρωδιά. Όχι μόνο τη δική του, αλλά και της μαμάς του. Όσο εντονότερα σε κοιτάζει, τόσο καλύτερα σε μαθαίνει. Σαν να σε διαβάζει μέσα από τα μάτια σου. Η προσοχή είναι ο τρόπος, με τον οποίο το μωρό σε μαθαίνει και σε αποθηκεύει στη μνήμη του.

Μας χαϊδεύει....

Ένα χάδι δηλώνει στοργή, φροντίδα, ενδιαφέρον, αγάπη. Για αυτό, όταν το μωράκι σου θέλει να σε ακουμπήσει με το χέρι του, πήγαινε κοντά του και διευκόλυνε το. Η πιο έμπρακτη και ειλικρινής ένδειξη αγάπης: το χάδι ενός βρέφους.

Μιμείται τις κινήσεις μας

Πριν στην τούρτα του προστεθεί το κεράκι με τον αριθμό 1, η μίμηση δηλώνει την έμπρακτη επιβεβαίωση ότι μωρό σε παρακολουθεί και θαυμάζει τις κινήσεις σου. Από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη. Με επιτυχία ή χωρίς. Εξάλλου, η προσπάθεια μετράει. Θέλει να υιοθετήσει τη συμπεριφορά σου. Τι καλύτερο; Ήδη, πρέπει να έχει σχηματιστεί στο πρόσωπο σου ένα μεγάλο χαμόγελο.

Ενθουσιάζεται με ό,τι μας ενθουσιάζει

Σε βλέπει να χαμογελάς και χαμογελάει ακόμα πιο αληθινά και το ίδιο. Χαίρεται με τη χαρά σου. Η μοναδική ενσυναίσθηση, που χαρακτηρίζει τα παιδιά πάνω από 5 μηνών είναι κάτι που δεν έχει όμοιο του. Μη σου κάνει εντύπωση, αν το δεις να είναι λυπημένο, σε στιγμές που η διάθεση σου δεν είναι στα καλύτερα της.

Λίγη υπομονή ακόμα και πολύ σύντομα θα το ακούσεις να λέει “Σ’ αγαπώ, μανούλα”. Και όλα τα άλλα θα φαντάζουν ανούσια και ασήμαντα.

v