12 θανάσιμες πεθερές: πες μου τι ζώδιο είναι, να σου πώς να την κάνεις... αρνάκι

12 θανάσιμες πεθερές: πες μου τι ζώδιο είναι, να σου πώς να την κάνεις... αρνάκι

Πεθερές - we love to hate them! Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν υπάρχουν κακές πεθερές, αλλά πεθερές με ιδιοτροπίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μπορεί συχνά να μας βγάζουν από τα ρούχα μας, αλλά, αν βρούμε τα «κουμπιά» τους, μπορούν να να γίνουν κάτι σαν «δεύτερη μητέρα» μας. Αρκεί να ξέρουμε πώς θα τις κάνουμε... αρνάκια!

Πεθερά Κριός

Με την Κριό πεθερά θα νιώθετε συχνά σαν είστε στον στρατό, αφού με τις τακτικές εφόδους της και τις τσεκουράτες παρατηρήσεις της σας κόβει κυριολεκτικά τα πόδια! Το τακτ και η διακριτικότητα δεν ανήκουν στα βασικά της προσόντα ενώ παρορμητική και παθιάζεται με οτιδήποτε της αρέσει. Θεωρεί ότι είναι απλά τέλεια, σε αντίθεση με εσάς φυσικά και όταν θυμώνει μοιάζει με ηφαίστειο.

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Ο καλύτερος τρόπος για να την κερδίσετε, είναι να της αναθέσετε αποστολή. Για παράδειγμα, να κρατάει τα εγγόνια της για λίγες ώρες την ημέρα ή να είναι υπεύθυνη για κάποιες δουλειές τους σπιτιού σας. Έτσι θα γκρινιάζει, μεν, που περνάνε όλα από τα χέρια της, αλλά κατά βάθος θα σας είναι ευγνώμων που την χρειάζεστε. 

Πεθερά Ταύρος

Η πεθερά Ταύρος έχει μια εμμονή με τα λεφτά και την οικονομία: «δηλαδή τώρα αυτό το καινούργιο λαμπατέρ το είχατε ανάγκη;» «Πάλι θα φάτε έξω, πάλι έξοδα;». Επίσης έχει εκρηκτική ιδιοσυγκρασία και όταν θυμώνει γίνεται πραγματικά «ταύρος σε υαλοπωλείο». Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η ξεροκεφαλιά και αν της μπει μια ιδέα,  δεν θα αλλάξει γνώμη μέχρι να της περάσει!

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Αν θέλετε πραγματικά να την πάρετε με το μέρος σας, να θυμάστε πως αγαπά τον γιόκα της, το καλό φαγητό και να νιώθει πως την υπολογίζετε. Ζητήστε της συμβουλές για τα γεμιστά και την μεταφύτευση ορχιδέας και θα είναι δική σας για πάντα.

Πεθερά Δίδυμος

Αν η πεθερά σας είναι δίδυμος, την «κάτσατε» που λέει κι ο λαός... Άλλο σκέφτεται άλλο αφήνει να εννοηθεί και άλλο θέλει να πει. Γρήγορη σκέψη, γρήγορος λόγος και απότομες εναλλαγές διάθεσης και προσωπικότητας, γιατί αυτή η γυναίκα δεν είναι μια αλλά πολλές μαζί - η μία από τις πολλές, να θυμάστε πως μπορεί να γίνει και πολύ αυταρχική!

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Αφήστε της να ασχοληθεί με την διοργάνωση του πάρτι για τα γενέθλια του παιδιού, την επέτειό σας ή τη γιορτή του γιου της και θα έχετε την ησυχία σας. Εκτός από τα πάρτι, αφήστε την να οργανώσει οτιδήποτε άλλο χρειάζεται οργάνωση και πειθαρχία στην καθημερινότητά σας. Μια καλή λύση είναι να της αναθέσετε τις δουλειές σε δημόσιες υπηρεσίες... 

Πεθερά Καρκίνος

Πεθερά πολύ σκληρή όταν θέλει δηλαδή όταν θεωρεί ότι κινδυνεύει η ισορροπία της «αγίας»οικογένειάς της. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το ζώδιο αυτό το κυβερνά η Σελήνη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η διάθεση της είναι σαν το νερό, κάποιες φορές ήρεμο και κάποιες άλλες φορές μανιασμένο. Αυτό που θα γίνει από την αρχή σαφές είναι ότι είναι ο επικεφαλής της οικογένειας και εσείς καλά θα κάνετε να το δεχτείτε. Εξάλλου εκείνη ξέρει καλύτερα και τα χρόνια προϋπηρεσίας της σαν σύζυγος/μάνα/γενικός διευθυντής το επιβεβαιώνουν.

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Προσπαθήστε να δείχνετε τον απαραίτητο ενθουσιασμό όταν σας δείχνει τα 7.528 οικογενειακά άλμπουμ φωτογραφιών ή όταν τρώτε κάτι που έχει μαγειρέψει με τα χεράκια της. Να θυμάστε πως για εκείνη πάνω απ' όλα είναι η οικογένεια, οπότε κρατήστε τις συζητήσεις που αφορούν την δουλειά ή τις φίλες σας για σας!

Πεθερά Λέων

Η απόλυτη ντίβα των πεθερών είναι ξεκάθαρα η λιονταρίνα! Αγέραστη (τουλάχιστον ψυχικά), λαμπερή και κουβαρντού, μάλλον θα την αγαπήσετε εξαρχής. Μην ξεγελιέστε όμως από την εικόνα της. Κατά βάθος είναι Μάνα με «μ» κεφαλαίο και σας έκανε την χάρη να σας παραχωρήσει την φροντίδα του γιου της που δεν είναι κανένας τυχάρπαστος... Με το παραμικρό σας παραστράτημα, θα την έχετε απέναντί σας για μια ζωή. 

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Για να μπείτε στην καρδιά της, κάντε δύο πράγματα: αγαπάτε χωρίς όρους και όρια τον γιο και τα εγγόνια της και αφήστε την να είναι η κυρία του σπιτιού. Πρέπει προηγείται της πομπής και με εσάς dame de compagnie να ακολουθείτε...

Πεθερά Παρθένος

Πεθερά Παρθένος ή αλλιώς πεθερά google: ξέρει τα πάντα για σας πολύ πριν από εσάς! Μην σας ξεγελάει το συγκαταβατικό της ύφος - διαθέτει γρήγορη και αναλυτική σκέψη και σας σκανάρει από πάνω μέχρι κάτω με το καλημέρα σας. Να ξέρετε ότι θα ερευνήσει τα πάντα γύρω από το άτομό σας πριν σας βάλει στο σπίτι της και, κατά βάθος, ποτέ δεν θα είστε 100% καλή για τον γιο της. Η δουλειά της είναι να σας επιθεωρεί και να σας επιβάλλει τους ψυχαναγκασμούς της - ενίοτε, να σας βγάζει κι από τα ρούχα της με τους παραλογισμούς της!

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Αν πραγματικά νιώθετε την ανάγκη να τα 'χετε καλά μαζί της, πρέπει να είστε καλός ομιλητής (και ακροατής!). Η πεθερά Παρθένος λατρεύει τις αναλύσεις προσώπων και καταστάσεων και απολαμβάνει τις πολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις. Διαβάστε εφημερίδα, μάθετε τα κουτσομπολιά της γειτονιάς ή γκουγκλάρετε οτιδήποτε αφορά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και καλέστε την για καφέ και κους κους. Θα σας βάλει στην καρδιά της!

Πεθερά Ζυγός

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της πεθεράς που αρνείται να δεχτεί να μεγαλώσει και θέλει να παραμείνει για πάντα νέα και θελκτική! Η Πεθερά Ζυγός είναι μία καλή περίπτωση, αφού το μόνο που ζητάει από εσάς είναι να είστε ευγενική, χαμογελαστή και υπέρκομψη. Δεν θα ανακατευτεί ιδιαίτερα στα οικογενειακά σας, αρκεί ο γιος της να είναι ευτυχισμένος. Επίσης, μην περιμένετε babysitting και αηδίες - αυτά είναι για τις γιαγιάδες όχι για τις ζυγίνες.

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Είναι ήδη αρνάκι οπότε δεν χρειάζεται οδηγό επιβίωσης. Μόνο μία συμβουλή για το καλό σας: μην νιώσει ότι κάνετε τον γιο της δυστυχισμένο, γιατί θα την δείτε όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Πεθερά Σκορπιός

Σαν άνθρωπος είναι κτητική, ενίοτε καταπιεστική και θέλει να ξέρει τα πάντα με όλες τις δυνατές λεπτομέρειες. Με κυβερνήτη τον Πλούτωνα και παραδοσιακά τον Άρη είναι άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, δραστήρια αλλά και ακραία, άνθρωπος του «μαύρο ή άσπρο». Με λίγα λόγια η μεταξύ σας σχέση θα είναι βασισμένη και λίγο στην τύχη διότι ή θα σας δεχθεί και θα σας υποστηρίξει ή θα σας μισήσει, οπότε θα έχετε να αντιμετωπίσετε την κακιά μάγισσα του παραμυθιού. Σε κάθε περίπτωση όμως να ξέρετε ότι μαζί της δεν θα πρέπει να είστε χαλαρές ποτέ!

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Να είστε τυπική και ανέχεστε με χαμόγελο τις υποδείξεις της. Αυτό θα την κάνει να νιώσει όμορφα και σταδιακά θα σας αγαπήσει. Εκτός κι αν πάρει χαμπάρι πως «παίζει» το μάτι σας, οπότε καλό θα ήταν να βγάλετε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την Παταγονία.

Πεθερά Τοξότης

Το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα μαζί της διότι, πολύ απλά, δεν θα την βλέπετε και σχεδόν ποτέ. Το παιδί της το μεγάλωσε, σας το παρέδωσε και μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Είναι ειλικρινής, αντιπαθεί τα ανακατέματα και τις κατινιές και λατρεύει τα ταξίδια. Ειλικρινά, είστε τυχερή!

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Αντίθετα με τις υπόλοιπες πεθερές του ζωδιακού κύκλου, της αρκεί να ΜΗΝ την απασχολείτε με απλά καθημερινά πράγματα όπως π.χ. αν ο γιος της τρώει τα γεμιστά με σταφίδας και κουκουνάρι - και ειδικά όταν είναι για καφέ ή όταν κάνει yoga ή έστω όταν κανονίζει με τις φίλες της την επόμενη εκδρομή με τα ΚΑΠΗ Π. Φαλήρου.

Πεθερά Αιγόκερως

Η πεθερά Αιγόκερως έχει κυβερνήτη τον Κρόνο και αυτό την κάνει σοβαρή, αξιοπρεπή, λάτρη των τύπων, φιλόδοξη και ίσως και λίγο ψυχρή. Είναι άνθρωπος του καθήκοντος και του «μα τι θα πει ο κόσμος». Αν σας πάρει τον αέρα, θα ελέγχει το καθημερινό σας πρόγραμμα, τα οικονομικά του σπιτιού και το μεγάλωμα των παιδιών σας. Αν δεν σας πάρει τον αέρα – πράγμα που σας το εύχομαι – θα έχει μαζί σας τυπικές σχέσεις και ελαφρώς ψυχρές σχέσεις.

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Μην αμελείτε ποτέ τα οικογενειακά τραπέζια, τους οικογενειακούς γάμους και όλα τα βαφτίσια του σογιού. Πρέπει να εμφανίζεστε σε όλα και να είστε σεμνή και αξιοπρεπής. Αυτό είναι μια καλή αρχή για να τα πάτε καλά οι δυο σας…

Πεθερά Υδροχόος

Νομίζετε πως η πεθερά Υδροχόος θα έχει μεγάλο κοινωνικό κύκλο, θα ασχολείται και με κρυσταλλοθεραπεία, ρέικι, θα διαβάζει αστρολογία και θα είναι και εξοικειωμένη με το διαδίκτυο; Αν ναι, πλανάστε πλάνην οικτράν! Με κυβερνήτη πλανήτη τον Ουρανό και παραδοσιακά τον Κρόνο μπορεί να είναι απρόβλεπτη, εκρηκτική, επίμονη και όταν πιστεύει κάτι να έχει παρωπίδες και να μην μπορεί εύκολα να αλλάξει γνώμη. Μπορεί να γίνει επιφανειακή και να χώνει την μύτη της στα πολύ προσωπικά σας τα οποία θα γνωρίζουν χαρτί και καλαμάρι όλες της οι φίλες.

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Ο μόνος τρόπος για να την κάνετε αρνάκι είναι να της βάλετε όρια από την αρχή! Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς τους φίλους και μία τέτοια πεθερά την θέλετε σίγουρα για φίλη σας. Κατά βάθος είναι μία μοντέρνα και ευχάριστη  γυναίκα και μαζί μπορεί να διασκεδάσετε όπως ποτέ άλλωστε στη ζωή σας!

Πεθερά Ιχθύς

Το αγαπημένο της τραγούδι είναι το «ποια θυσία έχει κάνει αυτή για σένα» και το αφιερώνει στον γιόκα της. Θα έρχεται με μια κατσαρόλα φρικασέ (έτσι από μόνη της, ακάλεστη, στα ξαφνικά) γιατί αρέσει στο γιο της και γιατί της έχετε λείψει. Είναι έντονα συναισθηματική, ονειροπόλα, έχει καλλιτεχνική φλέβα και εκλεπτυσμένο γούστο. Μπορεί όλο της το καλλιτεχνικό να βγαίνει στην διακόσμηση του κέικ ή στο σεμέν αλλά να είστε ευτυχείς αν ασχοληθεί με αυτά γιατί η σκοτεινή της πλευρά, που δεν θα θέλατε να δείτε, είναι αυτή της γυναίκας που κολλάει σαν την βδέλλα πάνω στους άλλους και απομυζεί τα αγαπημένα της πρόσωπα. 

Πώς θα την κάνετε αρνάκι: Η πεθερά Ιχθύς έχει ανάγκη να αισθάνεται χρήσιμη και σημαντική και να πιστεύει ότι η βοήθεια της είναι πολύτιμη. Αν της στερήσετε αυτήν την ιδιότητα, θα την κάνετε δυστυχισμένη και θα σας μισεί για πάντα. Ζητήστε της συμβουλές και μικρές εξυπηρετήσεις, κρατόντας πάντα μια μικρή απόσταση. Η ισορροπίες μαζί της είναι πολύ εύθραυστες και χρειάζονται πολλή προσοχή. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v