«Έβαλα προτεραιότητα τον εαυτό μου και επιτέλους είμαι ευτυχισμένη»

«Έβαλα προτεραιότητα τον εαυτό μου και επιτέλους είμαι ευτυχισμένη»

Λένε ότι η ευτυχία δεν είναι μια απλώς μια κατάσταση που αν είσαι τυχερός θα την βρεις, αλλά τρόπος ζωής. Μόνοι μας τη χτίζουμε και μόνοι μας την γκρεμίζουμε. Όπως λέει και το παρακάτω άρθρο τις περισσότερες φορές δεν κάνουμε όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους γιατί φοβόμαστε. Μήπως όμως πρέπει να σταματήσουμε; Τα λόγια αυτής της μαμάς θα σας βάλουν σε σκέψεις...

«Το 2014 στα μάτια των γύρω μου είχα την τέλεια ζωή! Μια εξαιρετική δουλειά με μεγάλες απολαβές, μεγάλο και όμορφο σπίτι, σύζυγο και μια αξιολάτρευτη κόρη. Είχα τα πάντα, όμως, ήθελα κάτι διαφορετικό. Μια ζωή που να βοηθάω τους άλλους, να είναι πιο δημιουργική και όχι τόσο...''ξύλινη''.

Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι γι' αυτό. Κάποιοι το χαρακτήρισαν σκέτη τρέλα, όμως εγώ κυνήγησα την ευτυχία μου, φέρνοντας τα πάνω κάτω στη ζωή μου!

Μέσα σε 7 μήνες, άφησα μια καριέρα 16 χρόνων, έναν γάμο 18 χρόνων και μετακόμισα με το παιδί μου πίσω στη Μελβούρνη. Ξεκίνησα κάτι που λέγεται ''Happiness Hacker'' και έβαλα στόχο να δείξω τον δρόμο σε όλους όσους θέλουν να βρουν την ευτυχία.

Έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε και έμαθα πολλά τόσο για τον εαυτό μου, όσο και για αυτό που λέμε ευτυχία.

Η ευτυχία βρίσκεται στη διασταύρωση της λαχτάρας και της αναβλητικότητας

Βρείτε τι είναι αυτό που πραγματικά λαχταράτε στη ζωή σας και μετά εξετάστε τι είναι αυτό που σας αποθαρρύνει από το να το έχετε. Τις περισσότερες φορές αναβάλλουμε πράγματα που θέλουμε επειδή φοβόμαστε. Ο φόβος του ''αγνώστου'' και ο φόβος της ''απώλειας'' μιας υπάρχουσας κατάστασης μας κρατάει πίσω. Κατά βάθος όμως γνωρίζουμε ότι αν τολμούσαμε θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα απ' όσο νομίζουμε

Αν κάποιος μου έλεγε πριν από 6 χρόνια ότι θα άλλαζα τη ζωή έτσι δραματικά, θα τον περνούσα για τρελό. Ο φόβος μου όμως ήταν αυτός που με έφερε ως εδώ και έμαθα να τον αγκαλιάζω και να τον χρησιμοποιώ ως δύναμη για να παίρνω ρίσκα και να εκμεταλλεύομαι ευκαιρίες. Έμαθα να έχω κουράγιο, αυτοπεποίθηση και θάρρος. Γιατί μόνο έτσι ανακαλύπτεις τις πραγματικές σου δυνατότητες.

Η ευτυχία δεν είναι κατάσταση, είναι τρόπος ζωής

Για να ευτυχίσουμε πρέπει να καλλιεργούμε καθημερινές πρακτικές που προσανατολίζουν τη συμπεριφορά μας στο άτομο που θέλουμε να είμαστε. Για παράδειγμα, να κάνουμε όσα μας αρέσουν και μας προξενούν χαρά, απομακρύνοντας όλα όσα μας δημιουργούν άγχος και πίεση.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος μονοπάτι

Υπάρχουν χιλιάδες μονοπάτια για να ακολουθήσουμε και μπορεί ένα από αυτά να είναι το σωστό για εμάς, όμως, δεν υπάρχει η έννοια του σωστού και του λάθους. Έμαθα να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και να ακούω περισσότερο την καρδιά μου. Μου επέτρεψα να κάνω λάθη και να μαθαίνω από αυτά. Γιατί μόνο έτσι γινόμαστε καλύτεροι και σοφότεροι.

Η χαλάρωση οδηγεί στην ευτυχία

Το να είμαστε παραγωγικοί είναι πολύ σημαντικό, το ίδιο σημαντική όμως είναι και η χαλάρωση. Γιατί αυτή μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε και να αφουγκραζόμαστε τα θέλω μας. Όταν το εφάρμοσα είδα ότι ήμουν καλύτερη και στην δουλειά μου και ως γονιός. Καμιά φορά όταν βαριόμαστε και δεν κάνουμε τίποτα το μυαλό μας λύνει τα μεγαλύτερά μας προβλήματα.

Για μένα προσωπική ευτυχία σημαίνει να καβαλώ κάθε κύμα συναισθήματος που συναντώ στη ζωή μου (ακόμα και τα άσχημα). Είναι πολύ σημαντικό όμως να ξέρεις ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος απ' ότι ήσουν πριν.

Πηγή: www.mamamia.com.au

v