Είχα 2 αποβολές και τώρα προσπαθούμε πάλι για παιδί. Θα τα καταφέρουμε;

Είχα 2 αποβολές και τώρα προσπαθούμε πάλι για παιδί. Θα τα καταφέρουμε;

Καλησπέρα. Μέσα σε 14 μήνες (περίοδος 2019 2020) έμεινα 2 φορές έγκυος με αποτέλεσμα να έχω δύο αποβολές στις 6 εβδομάδες. Έκανα υστεροσκόπηση και ήταν η μήτρα μου με φλεγμονή. Τώρα κάνουμε την θεραπεία μας με τον σύζυγό μου. Μετά θα προσπαθήσουμε πάλι. Έχουμε πιθανότητες να μείνω το συντομότερο έγκυος χωρίς αποβολή; Να ενημερώσω πως θα είναι το πρώτο μας μωράκι και πως όταν ξεκινήσαμε τις προσπάθειες μέσα σε 2 μήνες έμεινα έγκυος. Σας ευχαριστώ πολύ, περιμένω απάντηση σας.

Δυστυχώς, η ηλικία σας είναι συνυφασμένη με υψηλά ποσοστά αποβολών. Νομίζω ότι πρέπει να μείνετε το συντομότερο έγκυος είτε φυσιολογικά είτε με εξωσωματική. Προτιμήστε να το κάνετε φυσιολογικά, αλλά μην καθυστερείτε ούτε μία μέρα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v