7 όμορφα και πολύχρωμα σχολεία της Ελλάδας που τα παιδιά χαίρονται να πηγαίνουν

7 όμορφα και πολύχρωμα σχολεία της Ελλάδας που τα παιδιά χαίρονται να πηγαίνουν

Είναι αλήθεια ότι τα ελληνικά σχολεία είχαν ανέκαθεν ένα θέμα με την εμφάνιση και τη καθαριότητα των εγκαταστάσεων και είχαμε (και έχουμε) χίλια δίκια να γκρινιάζουμε γι’ αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια σχολεία στη χώρα μας που τα παιδιά χαίρονται να πηγαίνουν κάθε μέρα, αφού μέσα από κοινές πρωτοβουλίες υπευθύνων, γονιών και εθελοντών έχουν μετατραπεί σε πρότυπα καλαισθησίας. Ορίστε μερικά απ’ τα πιο πολύχρωμα σχολεία της Ελλάδας για να ζηλέψετε ή να καμαρώσετε (αν ειναι το δικό σας):

Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου (Κάρπαθος)

Στην νήσο Κάρπαθο, υπάρχει ένα δημοτικό σχολείο πολύ διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα, ένα σωστό κομψοτέχνημα με μια πρόσοψη που καλεί τους λιγοστούς, αλλά τυχερούς, μαθητές σ’ ένα πολύχρωμο ταξίδι τόσο στην αρχαιότητα όσο και στα πρώτα χρόνια της χριστιανοσύνης. Πάνω απ’ την είσοδο, στέκει η επιγραφή «ΕΥ ΖΗΝ», η καλύτερη ίσως προτροπή για τα παιδιά να κυνηγήσουν και να κατακτήσουν το πολύτιμο εφόδιο της γνώσης.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

«Ο κόσμος των μελισσιών είναι ο κόσμος της συνεργασίας, της εργατικότητας και της ομαδικότητας. Εμπνευστήκαμε, λοιπόν, από αυτήν την κοινωνία και το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε…», δηλώνουν τα μέλη της ομάδας Mitroulakis Crew που ανέλαβε να αναμορφώσει την όψη του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης και να δώσει τον σωστό τόνο στους εισερχόμενους μαθητές. Τι λέτε; Τα κατάφερε;

2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου-Χολαργού

Τα μέλη της ομάδας Urban Act έχουν στόχο να επιτίθενται «στο γκρίζο, ουδέτερο και χρωματικά ομοιόμορφο σχολικό περιβάλλον». Κάπως έτσι, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων, «επιτέθηκαν» στο μουντό περιβάλλον του 2ου-3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου-Χολαργού με μια χρωματική πανδαισία που φτιάχνει τη διάθεση των μαθητών κάθε πρωί.

4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Ακόμη ένα πολύχρωμο «χτύπημα» της ομάδας Mitroulakis Crew, αυτή τη φορά στο σχολείο της καρδιάς τους, εκεί οπου φοίτησαν τα δύο αδέρφια, το 4ο Δημοτικό Σχολείο στην Αλεξανδρούπολη. «Ήρθε η ώρα της προσφοράς προς το σχολείο που μας έχει διδάξει», είπαν οι εβρίτες καλλιτέχνες πριν δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και παραδώσουν στα παιδιά μια πρόσοψη που σου φτιάχνει κυριολεκτικά τη μέρα.

8ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού

«Αλλάζουμε το σχολείο μας, δίνουμε χρώμα στη γειτονιά μας! Ευχόμαστε τα παιδιά μας να χαρούν το τελικό αποτέλεσμα και με χαρά να συναντηθούν πάλι στο σχολείο!» ανακοίνωσε στα social media ο Σύλλογος Γονέων του 8ου δημοτικού Σχολείου Καματερού που «έδωσε στα κλειδιά» στον ζωγράφο Χρήστο Ρουμελιώτη και παρέλαβε απ’ τα θαυματουργά χέρια του ένα από τα ομορφότερα σχολεία της πρωτεύουσας.

8ο-10ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων

Στόχος του πρόεδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιάννη Κρεμμύδα ήταν να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που αποπνέει αισιοδοξία κόντρα στις δύσκολες συνθήκες της εποχής. Συνεπώς, η ανακατασκευή του 8ου-10ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων στη Ζωφριά δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει πολλά και ολοζώντανα χρώματα που υποδέχονται τα παιδιά γεμίζοντάς τους χαρά και… πολύχρωμες σκέψεις.

5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

Είναι πολύ σημαντικό για ένα σχολείο να καλωσορίζει τα παιδιά με όμορφες εικόνες που διεγείρουν τις αισθήσεις και πυροδοτούν τη δημιουργικότητά τους. Αυτό ξέρει καλά ο Χρήστος Ρουμελιώτης, ο οποίος ανέλαβε τον καλλωπισμό των μουντών εξωτερικών χώρων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου (κεντρική φωτό) – μία από τις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις του Δήμου στα σχολεία της επικράτειάς του.

v