Μαθητές σε υπό κατάληψη σχολείο συγκέντρωσαν χρήματα για την κυρία του κυλικείου

Μαθητές σε υπό κατάληψη σχολείο συγκέντρωσαν χρήματα για την κυρία του κυλικείου

Την ώρα που οι καταλήψεις των μαθητών, η σκληρή απάντηση της Πολιτείας και η αντίδραση των καθηγητών έχουν δημιουργήσει ένα δυσάρεστο κλίμα στη δημόσια παιδεία, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε κινήσεις που εξομαλύνουν αυτή την εντύπωση και προκαλούν την αισιοδοξία μας. Εν προκειμένω, μιλάμε για μια κίνηση ανθρωπιάς προς τον συνάνθρωπο, την οποία εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι μαθητές ενός σχολείου στην Πάτρα.

Με σχετική ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, λοιπόν, οι μαθητές του σχολείου, που τελεί υπό κατάληψη, κάλεσαν όσους απ’ τους συμμαθητές τους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάτι, να βοηθήσουν ώστε να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για την οικονομική ενίσχυση της κυρίας που διαχειρίζεται το κυλικείο τους.

Οπως αναφέρουν, η κυρία αυτή έχει να δουλέψει 9 μήνες και εφόσον η κατάληψη την δυσκολεύει περαιτέρω, αποφάσισαν να την βοηθήσουν συγκεντρώνοντας χρήματα.

Βεβαίως, η ανυπολόγιστη ζημία που έχει υποστεί ένα πλήθος επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν αποκαθίσταται μόνο με την καλοσύνη και την αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας. Είναι όμως κι αυτός ένας τρόπος να δείχνουμε τον δρόμο στους υπεύθυνους και τα παιδιά με την ευαισθησία και την γενναιοδωρία τους έδωσαν ένα ισχυρό παράδειγμα σε όλους μας. 

Αυτό που μένει τώρα, είναι να βρεθεί και μια λύση για τα δικά τους αιτήματα, ώστε τα σχολεία να ξαναλειτουργήσουν όπως πρέπει και με τις ασφαλείς συνθήκες που προστάζουν οι δύσκολοι καιροί.

Πηγή: in.gr

v