Να βοηθάτε τις κουρασμένες μαμάδες ακόμη κι αν δεν το ζητούν

Να βοηθάτε τις κουρασμένες μαμάδες ακόμη κι αν δεν το ζητούν

Ίσως η πιο κουραστική περίοδος στη ζωή μιας μαμάς είναι ο πρώτος καιρός μετά τον ερχομό του παιδιού της. Η έλλειψη ύπνου και οι αυξημένες απαιτήσεις που έχει ένα μωρό μπορούν να μας φτάσουν στα όρια της εξάντλησης. Όπως λέει και αυτή η μαμά, όμως, στο παρακάτω κείμενο γιατί να μην βοηθήσουμε από πιο πριν;

«Δεν περιμένω ποτέ από την αδερφή μου να μου ζητήσει βοήθεια για να πάρω το μωρό της και να την ξεκουράσω.

Όταν την επισκέπτομαι, παίρνω τον ανιψιό μου στην αγκαλιά μου και την ενημερώνω ότι για την επόμενη ώρα (καμιά φορά και 2 ώρες) αναλαμβάνω εγώ.

Θα τον φροντίσω αλλάζοντας πάνες και ρούχα και θα τον ταΐσω με το μπουκάλι, όταν πεινάσει. Στο μεταξύ, η αδερφή μου έχει αυτές τις ώρες στη διάθεσή της για να κάνει αυτό που την ευχαριστεί ή την ξεκουράζει. Να φάει ή να κάνει το μπάνιο της με την ησυχίας της,  να κοιμηθεί, να χαλαρώσει βλέποντας μια ταινία-ακόμα και να κάνει καμιά δουλειά στο σπίτι.

Ό,τι κι αν επιλέγει να κάνει αφορά την ίδια και μόνο εκείνη. Είναι ο δικός της χρόνος και μόνο αυτή μπορεί να αποφασίσει πώς θα τον αξιοποιήσει. Και θέλω ειλικρινά να το κάνω για να πάρει μια ανάσα!

Διαφορετικά, αν περίμενα από την ίδια να ζητήσει βοήθεια δεν θα το έκανε ποτέ. Θα ένιωθε τύψεις και ντροπή... Όπως όλες οι μαμάδες (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) θα κάνουμε τα πάντα μόνες μας ακόμη και αν είμαστε εξαντλημένες γιατί νιώθουμε πως πρέπει να τα κάνουμε όλα μόνες μας. Αλλιώς τι σόι μανάδες είμαστε!

Ήρθε η στιγμή να βάλουμε ένα τέλος σ' αυτό. Ξέρουμε τι συμβαίνει- το διαβάζουμε και το ακούμε συχνά. Η κούραση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μας λένε τρόπους για να βοηθήσουμε τις εξαντλημένες μαμάδες, γιατί όμως να φτάσουμε στο σημείο της εξάντλησης για να το κάνουμε;

Γιατί να μην τις βοηθήσουμε πριν;

Είμαι  μαμά τριών παιδιών και όλα αυτά τα χρόνια έχω δει αρκετές μητέρες εξαντλημένες και χωρίς ενέργεια για οτιδήποτε. Υπέφερα που τις έβλεπα.

Ήμουν πολύ τυχερή στη ζωή μου γιατί είχα την πεθερά μου στο πλευρό μου. Δεν περίμενε να ζητήσω τη βοήθειά της, ούτε να σωριαστώ από την κούραση. Κάθε Παρασκευή ερχόταν σπίτι και αναλάμβανε τα παιδιά για να ξεκουραστώ. Ήταν κάτι σαν το ''ραντεβού'' μας. Το πιο ομορφότερο δώρο, ανάμεσα σε πολλά, που μου έκανε ποτέ!

Τώρα κάνω το ίδιο για την αδερφή μου. Δεν θέλω να φτάσει στα όριά της για να της προσφέρω τη βοήθειά μου. 

Ας σκεφτούμε για λίγο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε μια νέα μαμά στον ρόλο της... Υπάρχουν πολλοί τρόποι!»

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v