Είναι φυσιολογικό μετά το χάπι της επόμενης μέρας να έχω πολύ αίμα;

Είναι φυσιολογικό μετά το χάπι της επόμενης μέρας να έχω πολύ αίμα;

Ερώτηση:
Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας την 12η μέρα του κύκλου αμέσως μετά την επαφή, σε μισή ώρα. Σε 2 μέρες είδα αίμα που μοιάζει με περιόδου και συνεχίζει τώρα για 6 μέρες. Ο γυναικολόγος μου είπε πως είναι λόγω χαπιού. Όμως, ενώ πάει να γίνει καφέ, μπορεί μέσα στη μέρα να νιώσω πόνο και να βγει κόκκινο αρκετό, με κομμάτια κάποιες φορές. Είναι φυσιολογικό;
Απάντηση:

Σίγουρα είναι φυσιολογικό. Πήρατε ένα χάπι το οποίο έχει πολλές ορμόνες και διατάραξε τον κύκλο σας, και επειδή δεν μπορεί να επανέλθει ο οργανισμός σύντομα όπως θα έπρεπε κάνει αυτές τις αιμορραγίες. Κάντε υπομονή και θα συνέλθετε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».  

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v