Κριτσίνια σφολιάτας με κανέλα και ντιπ λευκής σοκολάτας στο πι και φι

Κριτσίνια σφολιάτας με κανέλα και ντιπ λευκής σοκολάτας στο πι και φι

Κακά τα ψέματα, τα παιδιά αγαπούν τα γλυκά σνακ και τα ζητούν σε κάθε ευκαιρία. Γιατί, λοιπόν, να μην έχουμε στο σπίτι τα δικά μας, χειροποίητα σνακ που θα απολαμβάνουμε όλοι μαζί οικογενειακώς. Ειδικά όταν φτιάχνονται τόσο εύκολα όσο αυτά τα κριτσίνια κι αυτό το λαχταριστό ντιπ λευκής σοκολάτας, τότε δεν έχουμε καμία δικαιολογία.

Τι χρειαζόμαστε

Για τα κριτσίνια:

2 φύλλα σφολιάτας

1 αυγό

μια κούπα ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

Για το ντιπ:

300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σε κομμάτια

100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (πλήρης)

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 της κουταλιάς του γλυκού αλάτι

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας σε ίσες λωρίδες (1-2 εκατοστά). 

Βήμα 2ο

Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με τον αυγοδάρτη ώστε να ομογενοποιηθεί και μετά αλείφουμε μ’ αυτό τις λωρίδες. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα, ώστε να πάει παντού

Βήμα 3ο 

Πιάνουμε την κάθε λωρίδα από τις άκρες, τις στριφογυρίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί (σε λαδόκολλα). Αλείφουμε με αυγό τα σημεία που δεν έχουν ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε τα κριτσίνια μας για 15-20 λεπτά και, μόλις γίνουν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 4ο

Σ’ ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το αλάτι. Μόλις βράσει, τη βγάζουμε απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει τελείως. Στο τέλος ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Βήμα 5ο

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τα κριστσίνια με τη σάλτσα μας.

Καλή επιτυχία!

v