«Οι μασέλες του Δράκουλα»: το τέλειο γλυκό για το Halloween

«Οι μασέλες του Δράκουλα»: το τέλειο γλυκό για το Halloween

Τα τελευταία χρόνια, η αμερικάνικη γιορτή του Halloween έχει έρθει και στη χώρα μας προσθέτωντας ακόμη μια αφορμή για πάρτι στη ζωή των παιδιών. Και μπορεί σε εμάς να ξενίζει, αλλά τα παιδιά δείχνουν να την έχουν αγκαλιάσει, αφού είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Και είναι φυσικό, αφού τα σχετικά έθιμα περιλαμβάνουν ευφάνταστες χειροτεχνίες, εντυπωσιακές στολές, ιδιαίτερα παιχνίδια, τρομακτικές ιστορίες και πολλά γλυκά, όπως αυτές οι σπιτικές... δρακουλομασέλες που κλέβουν την παράσταση!

Τι χρειαζόμαστε

Για τα «σαγόνια» (cookies):

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 150 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 200 γραμμάρια δάκρυα σοκολάτας

Για το «αίμα» (γλάσο):

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Κόκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικής

Για τα «δόντια» (ζαχαρωτά):

  • Μπόλικα λευκά marshmallows
  • Αμύγδαλο (φιλέτα) 

Τι κάνουμε

Για τα «σαγόνια»:  

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 3-4 λεπτά, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι κι ύστερα τα ρίχνουμε στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα μας. Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολα και γεμίζουμε με κουταλιές ζύμης (σε απόσταση μεταξύ τους). Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και τα «σαγόνια» μας είναι έτοιμα.

Για το «αίμα»:  

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα. Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχει την υφή που θέλουμε. Για να σφίξει κι άλλο, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.

Στο τέλος, ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ώστε να χρωματιστεί όλο το «αίμα» μας.

Για τις «μασέλες»:  

Κόβουμε τα μπισκότα στη μέση και απλώνουμε κόκκινο γλάσσο στη μία πλευρά. Σε κάθε μισό μπισκότο τοποθετούμε στην κυρτή μεριά λευκά marshmellows στη σειρά και καπακώνουμε με το άλλο μισό. Εκεί που είναι οι κυνόδοντες τοποθετούμε δύο μισά φιλέτα αμυγδάλου.

Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μπισκότα και οι δρακουλομασέλες μας είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία!

v